Disse partiene ivrer mest for solkraft som tiltak mot høye strømpriser

Under et ekstraordinært møte om strømpriser og energikrisen på Stortinget, var FrP var det eneste partiet som ikke kom med forslag om solkraft.
DISKUTERTE SOLKRAFT: Stortinget hadde strømprisen på agendaen 19. sept. Illustrasjonsfoto.
DISKUTERTE SOLKRAFT: Stortinget hadde strømprisen på agendaen 19. sept. Illustrasjonsfoto.

19. september holdt Stortinget et ekstraordinært møte om strømpriser og energikrisen i Europa. Der la opposisjonspartiene frem 94 forslag til forskjellige løsninger, og hele 36 av de dreide seg om å få fortgang i utbygging av solenergi. Det viser en gjennomgang som den nye nettavisen Altinget har gjort.

MDG var mest ivrig. De leverte 12 forslag om solkraft, mens Høyre leverte 10 og Venstre 9 forslag til tiltak innen solenergi. SV, Rødt og KrF fremmet ett forslag hver. Fremskrittspartiet var det eneste av opposisjonspartiene som ikke leverte solkraftsforslag.

I dag er støtteordningene for bygging av solkraft begrenset til solcelleanlegg på eneboliger og fritidsboliger. Der støttes installasjoner opp til 20 kW, og maksimal støtte er på 47.500 kroner.

Forslagene fra opposisjonspartiene går stort sett ut på å utvide støtteordningene, men partiene har forskjellige tilnærminger og prioriteringer. Det varierer fra ønske om mer og bedre støtte til husholdningene, utvidelse av ordningen til å også inkludere borettslag og sameier, samt forslag om støtte til næringsbygg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også