Ny administrerende direktør i Fredrikstad Energi

Mona Askmann kommer fra Norgesnett.
NY JOBB: Mona Askmann tar over spakene i Fredrikstad Energi. | Foto: Fredrikstad Energi
NY JOBB: Mona Askmann tar over spakene i Fredrikstad Energi. | Foto: Fredrikstad Energi

– 2022 er spesielt, med en krig som har skapt strømpriser ingen før har sett, og ingen kunne forutse. Det å ta tak i de utfordringene det gir våre kunder og oss som selskap er viktig, og noe jeg ser fram til sammen med mange dyktige ansatte, sier Mona Askmann i en pressemelding.

Hun kommer fra stillingen som administrerende direktør i Norgesnett, en jobb hun har hatt siden 2017. Askmann har også åtte år bak seg som leder av bransjeorganisasjonen Energi Norge.

Fredrikstad Energi inkluderer strømselskapet Smart energi, nettselskapet Norgesnett og selskapet MAIK som leverer forretningsløsninger for energiselskaper. Selskapet er også største eier i Nettpartner som bygger, drifter og vedlikeholder infrastruktur for kraftforsyning og jernbane.

– Det å lede Fredrikstad Energi i den tiden vi er inne i krever solide lederegenskaper. Men mer enn noensinne vil det kreve inngående kjennskap i energisystemet og hvordan vi som selskap alene og sammen med andre kan møte den mest krevende situasjonen energibransjen har stått overfor, sier styreleder i Fredrikstad Energi Hilde Sandmæl i meldingen.

Det var 30 søkere til stillingen.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også