Aker Solutions vinner kontrakt fra Wintershall på opptil 1,5 milliarder

Aker Solutions har blitt tildelt en «betydelig» kontrakt fra Wintershall Dea for å levere undervannsproduksjonssystemet for Dvalin Nord-feltet. 
STOR VERDI: Kontrakten kan ha verdi opp til 1,5 milliarder NOK og skal ifølge selskapet sikre fremtidige produksjonsvolumer med lav karbonintensitet. | Foto: Aker Solutions
STOR VERDI: Kontrakten kan ha verdi opp til 1,5 milliarder NOK og skal ifølge selskapet sikre fremtidige produksjonsvolumer med lav karbonintensitet. | Foto: Aker Solutions

Aker Solutions har blitt tildelt en såkalt betydelig kontrakt fra Wintershall Dea for å levere undervannsproduksjonssystemet for Dvalin Nord-feltet. Aker Solutions definerer betydelige kontrakter til mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner. Det skriver selskapet i en pressemelding torsdag.

Utviklingskonseptet omhandler subsea-leveranser til Heidrun-plattformen, utnytter eksisterende infrastruktur i regionen og skal ifølge selskapet sikre fremtidige produksjonsvolumer med lav karbonintensitet. 

Aker Solutions skal levere et undervannsproduksjonssystem som inkluderer tre horisontale undervannstrær og kontrollsystemer, en undervannsramme, tre brønnhodesystemer og tilhørende sammenkoblings- og installasjonsarbeid. 

– Styrker Wintershalls posisjon

Omfanget dekker også 10 kilometer med statiske undersjøiske ledninger. Arbeidet starter umiddelbart, med endelige leveranser planlagt til slutten av 2025.

– Denne tildelingen demonstrerer våre sterke evner til å levere løsninger som skal øke produksjonen i eksisterende områder på den mest effektive og sikre måten. Dvalin Nord-feltet var det største funnet i Norge i 2021. Med denne prisen vil vi bidra til at Wintershall Dea kan fortsette å bygge videre på sin eksisterende posisjon som en av de største produsentene av norsk gass i en tid da energisikkerhet er kritisk i Europa , sa Maria Peralta, konserndirektør og leder for Aker Solutions’ subsea-virksomhet.

84 millioner fat på 420 meters dyp

Gassfeltet Dvalin Nord ligger rundt 200 km utenfor kysten av Nord-Norge, vest for Sandnessjøen på 420 meters vanndybde. Feltet er beregnet å inneholde rundt 84 millioner fat oljeekvivalenter, og gassen vil bli eksportert via Polarled-rørledningen til Nyhamna ved Kristiansund i Midt-Norge. 

Dvalin Nord er planlagt for oppstart sent i 2026. Wintershall Dea er operatør av feltet med 55 prosent andel. Petoro har 35 prosent og Sval Energi har 10 prosent

Kontrakten vil bli bokført som ordreinngang i fjerde kvartal 2022 i subsea-segmentet.

Del artikkel

Relaterte artikler:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også