Vestre påla Statkraft å endre bonusordninger

Utbetalte 2,2 milliarder i bonuser i 2022.
STRAMMET INN: Næringsminister Jan CHristian Vestre tok initiativ for å stramme inn Statkraft-bonuser etter at tradere fikk 2,2 milliarder på deling for 2022. | Foto: Øyvinn Myge, NFD
STRAMMET INN: Næringsminister Jan CHristian Vestre tok initiativ for å stramme inn Statkraft-bonuser etter at tradere fikk 2,2 milliarder på deling for 2022. | Foto: Øyvinn Myge, NFD
NTB

Næringsministeren sier han selv tok initiativ til å pålegge Statkraft å redusere trader-bonusene. Selskapet utbetalte 2,2 milliarder kroner i bonuser i fjor.

– Jeg forstår veldig godt at det reageres på at Statkraft, som et selskap som forvalter felles norske kraftressurser og som er heleid av det norske folk, har tilbudt ordninger til deler av sine ansatte, som for ordens skyld ikke er «ledende ansatte», på de svært høye nivåene som det selskapets årsrapportering indikerer, skriver næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en skriftlig svar til stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV).

Bakgrunnen for svaret er at Statkraft økte bonusutbetalingene i fjor med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt, skriver Dagens Næringsliv.

Vestre viser til at selskapet selv har uttalt at bonusene til noen av selskapets ansatte har vært på «umusikalske nivåer»

– Styret har gjort betydelige innstramminger og begrensninger i ordningene. Selv om bonusene i allmenn sammenheng til fremstå som høye, oppfatter jeg imidlertid at styrets vurdering er at vilkårene nå er på et markedsmessig nivå, og at selskapet er avhengig av konkurransedyktige vilkår også i denne delen av virksomheten, skriver ministeren videre.

Han oppfordrer selskapet til å utvise stor grad av åpenhet rundt sine insentivordninger.

(©NTB)

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Foto: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også