Støre: Norge har mye å gå på når det gjelder energieffektivisering

– Det er dyktige fagfolk, og når de legger fram det, stoler jeg på at de har grunnlag for vurderingen.
20 TWh ENERGIEFFEKTIVISERING: – Det er dyktige fagfolk, og når de legger fram det, stoler jeg på at de har grunnlag for vurderingen. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
20 TWh ENERGIEFFEKTIVISERING: – Det er dyktige fagfolk, og når de legger fram det, stoler jeg på at de har grunnlag for vurderingen. | Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Ambisjonen er en betydelig oppstart av ny norsk kraftproduksjon innen 2030, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Energikommisjonen la fram sin utredning av norske energibehov onsdag. Flertallet i kommisjonen vil ha minst 40 TWh økt produksjon og minst 20 TWh energisparing innen 2030.

– Det er kun sju år til, er det litt vel ambisiøst?

– Jeg er glad for at kommisjonen er ambisiøs. Å bygge ut kraft er omstendige prosesser hvor mange skal høres og tas hensyn til. Det må vi bruke tid til, men vi har sett på muligheten til å korte ned på tidsløp alle steder det er mulig, og det har vi klart. Innen 2030 er min ambisjon at vi har sett en betydelig oppstart av ny norsk kraftproduksjon, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NTB.

– Er det realistisk med en økning på 40 TWh?

– Nå skal jeg lese rapporten. Men det er dyktige fagfolk, og når de legger fram det, stoler jeg på at de har grunnlag for vurderingen. Det er i alle fall en illustrasjon på at det er et mulighetsrom her. Enten det handler om elektrifisering der det er nødvendig, eller oppstart at nye industrisatsinger, så må vi ha mer kraft, sier han.

Støre understreker at Norge har mye å gå på når det gjelder energieffektivisering.

– Jeg tror tiden vi har vært inne i nå, har bevisstgjort folk og bedrifter på at det er mye å hente på effektiv bruk av strømmen.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også