Laveste strømforbruk på fem år i Sør-Norge

Mildvær bidro til lavt strømforbruk i det sørlige Norge sist uke. 
LAVT STRØMFORBRUK: Fyllingsgraden var på 61,8 prosent i uke 2. | Foto: Anders Lie Brenna
LAVT STRØMFORBRUK: Fyllingsgraden var på 61,8 prosent i uke 2. | Foto: Anders Lie Brenna

Mildvær bidro til lavt strømforbruk i det sørlige Norge sist uke. Folk brukte mindre enn på samme tid de siste fem årene i dette området, ifølge NVE.

Mye vind og mildt vær ga lavere kraftpriser på kontinentet, og dette bidro til at Sør-Norge importerte kraft på flere av strømkablene til utlandet. Dermed ble vår egen produksjon lavere enn eget forbruk.

Lav nettoeksport fra Midt- og Nord-Norge bidro til at Norge samlet var nettoimportør av kraft forrige uke, heter det i rapporten om kraftsituasjonen denne uka.

Dyrest i Norden

Strømprisen var ganske hyggelig i forhold til hva man har vært vant med store deler av det siste halvåret.

I Sørøst- og Sørvest-Norge var ukeprisen 100 øre/kWh, mens den i Vest-Norge var 110 øre/kWh.

Men til tross for en nedgang fra uka før, var prisene i det sørlige Norge de høyeste i Norden. Midt- og Nord-Norge hadde en snittpris på henholdsvis 75 og 40 øre/kWh gjennom uka.

Mindre vann

Vannmagasinene i Norge hadde en fyllingsgrad på 61,8 prosent forrige uke, altså uke 2. Fyllingsgraden falt med 1,2 prosentpoeng fra uke 1. Det viser den ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Den samlede fyllingsgraden er lavere enn normalen for samme periode de siste 20 årene, som er et nivå på 65,4 prosent. Det er magasinene i Sørvest- og Midt-Norge som trekker ned.

I Øst-, Nord- og Vest-Norge lå fyllingsgraden over det som er normalen for denne tiden av året, men alle stedene sank nivået noe sist uke.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også