Kun to bedrifter har hoppet på regjeringens ordning med fastprisavtaler


– Inntil videre er det to bedrifter som har signert tre- og femårs sikringskontrakter.
TO FASTPRISAVTALER: Så langt har kun to bedrifter inngått fastprisavtale etter de nye reglene ble klare. | Foto: Hanna Johre / NTB
TO FASTPRISAVTALER: Så langt har kun to bedrifter inngått fastprisavtale etter de nye reglene ble klare. | Foto: Hanna Johre / NTB
NTB

Regjeringens nye ordning med fastpriskontrakter på strøm til næringslivet trådte i kraft torsdag. Et knapt døgn etterpå har kun to benyttet seg av tilbudet.

Salget vil i første omgang skje via de store leverandørene Fjordkraft og Fortum.

– Vi opplever stor pågang i alle kanaler fra bedrifter som ønsker råd og veiledning i anledning den nye fastprisavtalen. Men inntil videre er det to bedrifter som har signert tre- og femårs sikringskontrakter, sier Roger Finnanger i Fjordkraft til Nettavisen.

Han sier at kundene er forsiktige med å kaste seg på lange fastprisforpliktelser, og viser til at 75 prosent av kundene allerede har slike sikringsavtaler med gode prisvilkår. Fjordkraft er imidlertid i dialog med flere kunder om avtaleordningen.

Fortum opplyser til avisen at de har mottatt et tosifret antall henvendelser fra interesserte.

Administrerende direktør Espen Fjeld i Energi Salg Norge er ikke overrasket over den trege starten.

– Det er ikke overraskende at bedrifter ikke vil tegne disse avtalene. Til det er prisnivået for høyt, sier han. Fjeld mener at slike langvarige avtaler bør inngås når markedsprisen er i nedre sjikt, som det eksempelvis var i 2020.

Både næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har uttrykt store forhåpninger til ordningen.

(©NTB)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også