Hafslund Oslo Celsios karbonfangstanlegg fikk NHO-heder

Northern Lights-partneren fikk Næringslivets klimapris.
NYSLÅTTE VINNERE: Næringslivets klimapris ble i år delt ut for niende gang. Hafslund Oslo Celsio stakk av med årets pris. | Foto: Kevin Dahlman/ZERO
NYSLÅTTE VINNERE: Næringslivets klimapris ble i år delt ut for niende gang. Hafslund Oslo Celsio stakk av med årets pris. | Foto: Kevin Dahlman/ZERO

Prisen ble delt ut under Zerokonferansen torsdag, og er et samarbeid mellom NHO, NTNU og ZERO. Årets utmerkelse går til Hafslund Oslo Celcsios karbonfangstanlegg på Klemetsrud.

– Karbonfangstanlegget på Klemetsrud blir en spydspiss i den norske, europeiske og globale klima- og energiomstillingen. Sammen med Norcem Brevik og Northern Lights går Hafslund Oslo Celsio i front for å gjøre CO2-fangst og -lagring tilgjengelig som et reelt alternativ for å fjerne store punktutslipp i industri og avfallsforbrenning i Norge og Europa, sier viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i NHO i en melding.

Selskapet har landet investering og signert støtteavtalen med staten for å bygge karbonfangstanlegg på avfallsforbrenningsanlegget på Klemetsrud. Det vil bli verdens første fullskala anlegg med karbonfangst og -lagring fra avfallsforbrenning i en full verdikjede. Celsio skal her fange 400 000 tonn CO2 per år og lagre dette permanent hos Northern Lights i Øygarden.

Foamrox, som jobber med betong- og plastmateriale i byggindustrien, var også nominert. Det samme var strømselskapet Tibber.

Nylig bevilget regjeringen 3,5 milliarder kroner til forsterket satsning på prosjektet Langskip, som Hafslund Oslo Celsio er en del av.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også