Lyse tilbyr fastprisavtaler - men kritiske til påslagsgrensen

Nå etterlyser selskapet en forskrift.
GÅR MOT FASTPRIS: Lyse og konsernsjef Eimund Nygaard. | Foto: Stefan Wetaas/Lyse
GÅR MOT FASTPRIS: Lyse og konsernsjef Eimund Nygaard. | Foto: Stefan Wetaas/Lyse

Forrige uke kom nye retningslinjer fra regjeringen som skulle gjøre det lettere for selskaper å tilby fastprisavtaler til næringslivet. Siden den gang har selskapene jobbet med sine regelverk.

Nylig ble Lyse den siste i rekken til å kunngjøre fastprisavtaler til bedriftskunder. Det kom frem i en pressemelding torsdag.

– Vi har jobbet for å få endret skattereglene slik at det blir enklere å tilby bedre fastprisavtaler. Det er nå i ferd med å bli gjennomført og vi jobber derfor for å kunne tilby fastprisavtaler fra midten av desember, sier konsernsjef i Lyse, Eimund Nygaard, i en pressemelding.

Stavanger Aftenblad omtalte saken først.

Avtalene vil vare i 3, 5 eller 7 år. Lyse hevder regjeringens «strenge maksgrenser for påslag» som gjør at de knapt vil dekke kostnadene ved å levere avtalene.

I meldingen fra Næringsdepartementet forrige uke fastsettes det maksimale prispåslaget i fastprisavtaler til 2,5 øre/kWh. I tillegg blir det mulig å legge til et fastbeløp på maksimalt 99 kroner per måned.

«Bransjen venter fremdeles på å få detaljene i reguleringen av fastprisavtalene gjennom en forskrift fra regjeringen. For å kunne inngå kontrakter med oppstart fra 1. januar 2023, må bransjen ha kjennskap til den endelige forskriften», heter det i meldingen fra selskapet.

Også Samfunnsbedriftene Energi har etterlyst fortgang i å arbeidet med å få på plass en forskrift. De har likevel tatt godt i mot forrige ukers nyheter.

– Et stort skritt i riktig retning, kan vi vel si. Så tror vi fortsatt at næringsministeren har forventninger om en betydelig lavere fastpris enn det markedet ser for seg per i dag, sier Bjelland i en melding etter at nyheten ble kjent.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også