ESA har godkjent regjeringens strømstøtte for næringslivet

Har en ramme på 50 millioner kroner per foretak.
KLAR MED STRØMSTØTTE: Næringsminister Jon Christian Vestre (Ap) og regjeringen. | Foto: Næringsdepartementet
KLAR MED STRØMSTØTTE: Næringsminister Jon Christian Vestre (Ap) og regjeringen. | Foto: Næringsdepartementet

Lånegarantiordningen er en nasjonal ordning som skal gjelde for bedrifter med minst tre prosent strømintensitet i første halvår. Dette måles som strømkostnader (strømforbruk og nettleie, eksklusive merverdiavgift) som andel av omsetningen.

Ordningen er nå vedtatt av Stortinget, godkjent av EFTAs overvåkningsorgan (ESA), og er operativ fra tirsdag, opplyser regjeringen onsdag morgen

– Det er med stor glede jeg kan annonsere at vi nå er klar til å motta søknader til lånegarantiordningen. Med denne ordningen skal vi bidra til at strømintensive bedrifter, som har likviditetsproblemer som følge av de høye strømprisene, lettere kan få hjelp av banken sin, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) i en pressemelding.

Den øvre grensen for lånebeløp er 50 millioner kroner per foretak/konsern, opplyses det i meldingen.

Strømstøtteordningen for næringslivet ble først presentert på en pressekonferanse i midten av september. Da spurte EnergiWatch statsråden om han var bekymret for om strømstøtte til bedrifter ville føre til økt forbruk og mer press på nivåene i vannmagasinene.

– Nei, jeg er mer bekymret for det store bildet, at situasjonen ikke endrer seg vesentlig over tid. Europa er i krig, det er kraftkrise. Så har EU spennende initiativer, men vi vet ikke konsekvensene av dem, sa Vestre den gang, og viste til at bedriftene også skulle gjøre en såkalt energikartlegging.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også