IEA: Risiko for gassmangel i Europa til neste år

– Regjeringer er nødt til å ta umiddelbare grep for å styrke energieffektiviteten og akselerere utviklingen av fornybare energikilder og varmepumper, i tillegg til andre skritt for å redusere gassetterspørselen.
IEA ADVARER. Europa må ta umiddelbare grep for å forhindre mangel på naturgass til neste år. | Foto: Carina Johansen / NTB
IEA ADVARER. Europa må ta umiddelbare grep for å forhindre mangel på naturgass til neste år. | Foto: Carina Johansen / NTB

Europa må ta umiddelbare grep for å forhindre mangel på naturgass til neste år, advarer Det internasjonale energibyrået (IEA).

Neste vinter kan nemlig bli enda tøffere, advarer IEA-sjef Fatih Birol.

– Det er grunnen til at regjeringer er nødt til å ta umiddelbare grep for å styrke energieffektiviteten og akselerere utviklingen av fornybare energikilder og varmepumper, i tillegg til andre skritt for å redusere gassetterspørselen, sier Birol.

Neste års potensielle gassmangel kan oppstå dersom Russland stanser gassleveransene fullstendig og Kina øker importen av flytende naturgass, noe Europa har gjort seg avhengig av for å erstatte forsyningen fra Russland.

Europas gasslagre vil risikere å falle ned til en fyllingsgrad på 65 prosent i 2023 sammenlignet med 95 prosent i år, advarer han.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også