Petroleumstilsynet avdekket avvik ved Ekofisk

Petroleumstilsynet og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har utført tilsyn ved ConocoPhillips Skandinavia AS (CoPSAS) sitt Ekofisk feltsenter.
AVVIK: Ptil og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet var på tilsynsrunder ved Ekofisks feltsenter. | Foto: ConocoPhillips
AVVIK: Ptil og Nasjonal kommunikasjonsmyndighet var på tilsynsrunder ved Ekofisks feltsenter. | Foto: ConocoPhillips

I midten av august var Ptil på besøk ved Ekofisk feltsenter hvor det ble gjennomført et tilyn, sammen med representanter fra Nkom. Tilsynet var rettet mot ConocoPhillips Skandinavia AS (CoPSAS) sin etablering og oppfølging av kommunikasjonssystemer på Ekofisk feltsenter. 

Følgende avvik ble avdekket under tilsynet: 

  1. Mangelfull utpeking av kommunikasjonsansvarlig: CoPSAS hadde ikke utpekt en kommunikasjonsansvarlig om bord på innretningen, som er påkrevd i henhold til regelverket.

  2. Mangler knyttet til barrierestyring: Det var ikke etablert verifiserbare ytelseskrav for tekniske barreierelementer til nødkommunikasjon, og det manglet også klare strategier for verifikasjon og vedlikehold av slike barrierer.

  3. Manglende aktiviteter for overvåking og korrigering av tilstand: Det var en mangel på aktiviteter for å overvåke ytelse og teknisk tilstand, og sviktmodi ble ikke identifisert og korrigert som nødvendig. Det var også mangler knyttet til klassifisering av utstyr med hensyn til helse, miljø og sikkerhet.

  4. Mangler knyttet til tennkildekontroll av telekom utstyr: Utstyr i klassifiserte områder oppfylte ikke kravene for bruk i eksplosjonsfarlige områder. Det var også mangler i systematisk kartlegging av potensielle tennkilder forårsaket av elektromagnetiske felt fra radioutstyr.Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også