Nytt oljefelt godkjent for utbygging

– Det er imponerende å se hvordan rettighetshaverne har jobbet med utvikling av Alvheim gjennom flere år.
15 ÅR: – På 15-årsdagen til feltet er det derfor en stor glede for meg å godkjenne nok en utbyggingsplan til et nytt felt i dette området, sier olje- og energiminister Terje Aasland | Foto: Anders Lie Brenna
15 ÅR: – På 15-årsdagen til feltet er det derfor en stor glede for meg å godkjenne nok en utbyggingsplan til et nytt felt i dette området, sier olje- og energiminister Terje Aasland | Foto: Anders Lie Brenna
NTB & Anders Lie Brenna

Olje- og energidepartementet har godkjent utbygging av et nytt oljefelt kalt Tyrving. Feltet skal etter planen ha oppstart i 2025 og skal produsere i 15 år.

Tyrvingfeltet ligger i Nordsjøen omtrent rett vest ut fra Haugesund langs sokkelgrensa mot Storbritannia. Feltet bygges ut med tre brønner på havbunnen som skal kobles til produksjonsskipet Alvheim FPSO på det eksisterende Alvheimfeltet.

– Det er imponerende å se hvordan rettighetshaverne har jobbet med utvikling av Alvheim gjennom flere år. På 15-årsdagen til feltet er det derfor en stor glede for meg å godkjenne nok en utbyggingsplan til et nytt felt i dette området, sier olje- og energiminister Terje Aasland i en pressemelding.

Olje- og energiministeren er fornøyd med at utbyggingen forlenger levetiden, øker produksjonen og også reduserer CO2-utslippene per fat som produseres.

– Det er positivt at rettighetshaverne velger å utnytte eksisterende infrastruktur til å utvikle nye ressurser i et kjent område på sokkelen. En slik utbyggingsløsning forlenger levetiden til viktige felt på norsk sokkel i en tid der Europa virkelig trenger stabile leveranser av olje og gass, sier Aasland.

Investeringene i prosjektet er beregnet til rundt 6,2 milliarder kroner, og skal anslagsvis bringe med seg 3.300 årsverk gjennom levetiden til feltet. Prosessert gass fra feltet vil bli transportert via gassrørledningen SAGE (Scottish Area Gas Evacuation). Olje stabiliseres og lagres på Alvheim FPSO i lagertanker, før transport med tankskip til markedet.

Aker BP er operatør for feltet, mens Petoro og PGNiG Upstream Norway er med som lisenspartnere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også