Argentina planlegger milliardkjøp av flytende naturgass

Det blir det siste store kjøpet før en viktig gassrørledning fra regionen Vaca Muerta er på plass.
SISTE STORKJØP: – Dette er det siste året Argentina gjør et stort kjøp av LNG. I de kommende årene vil vi kun importere for å dekke etterspørselstopper. | Foto: KSOE
SISTE STORKJØP: – Dette er det siste året Argentina gjør et stort kjøp av LNG. I de kommende årene vil vi kun importere for å dekke etterspørselstopper. | Foto: KSOE
NTB

Argentina vil bruke 1,8 milliarder dollar på import av flytende naturgass (LNG) i vår. Det skal sikre gassforsyningen inntil en ny rørledning står klar i juni.

Det blir det siste store kjøpet før en viktig gassrørledning fra regionen Vaca Muerta er på plass, ifølge energiminister Flavia sa Royon.

Vaca Muerta er kjent for store forekomster av skiferolje og -gass. Den nye rørledningen skal styrke den innenlandske gassforsyningen.

Selv om Argentina sitter på en av verdens største skifergassreserver, har landet manglet systemer for å transportere egen produksjon. Derfor har de måttet importere store mengder drivstoff, blant annet LNG, for å generere elektrisitet.

– Dette er det siste året Argentina gjør et stort kjøp av LNG. I de kommende årene vil vi kun importere for å dekke etterspørselstopper, sier Royon.

Det søramerikanske landet er i samtaler med Saudi-Arabia og Kina for finansiering av gassrørledningens andre fase. Den første fasen av rørledningen, som er nødvendig for å transportere innenlandsk gass til kunder, ventes å være klar i juni.

– Dette er en stor mulighet for Latin-Amerika og særlig for Argentina, sier energiministeren.

Argentina forhandler også med Brasil om gassforsyninger. De ser både på muligheter for å transportere gass via rørledning og transport av LNG. Brasilianske myndigheter vil fremover utvide landets gassimport.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også