Equinor selger oljeterminal på Bahamas

Estiske Liwathon overtar anlegget.
SELGER: Equinor, her ved direktør Alex Grant. | Foto: Equinor
SELGER: Equinor, her ved direktør Alex Grant. | Foto: Equinor

Eqiuinor melder om salget av terminalen South Riding Point tirsdag morgen. Terminalen ble kjøpt av Equinor i 2009 for å selge olje fra det amerikanske markedet.

Liwathon-gruppen er et integrert logistikk- og investeringsselskap. Selskapet driver i dag fire anlegg i Estland. De nye eierne vil også overta ansvaret for de ansatte på terminalen i Bahamas.

– Etter at vi kjøpte South Riding Point-terminalen i 2009, har det vært store endringer i oljemarkedet i Nord-Amerika for Equinor, og selskapet har i stadig større grad solgt råolje til andre regioner i verden. Vi mener derfor at en ny eier vil ha bedre forutsetninger for å videreutvikle terminalen. Denne transaksjonen støtter vår strategi om å samle porteføljen vår rundt kjerneområdene, og gir oss muligheten til å bruke vår kapital der vi mener vi har en sterkere konkurransefordel, sier Equinor-direktør Alex Grant i meldingen.

I 2019 ble South Riding Point-terminalen rammet av Dorian, en kategori 5-orkan, og fikk omfattende skader. Den førte også til et oljeutslipp, som påvirket terminalområdet og et skogsområde nordøst for terminalen. Siden den gang har Equinor gjort et omfattende oppryddingsarbeid i nært samarbeid med myndighetene i Bahamas, skriver selskapet. Det er ikke funnet hydrokarboner i grunnvannet i ettertid.

Kjøpesummen er ikke kjent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også