Equinor selger oljeterminal på Bahamas

Estiske Liwathon overtar anlegget.
SELGER: Equinor, her ved direktør Alex Grant. | Foto: Equinor
SELGER: Equinor, her ved direktør Alex Grant. | Foto: Equinor

Eqiuinor melder om salget av terminalen South Riding Point tirsdag morgen. Terminalen ble kjøpt av Equinor i 2009 for å selge olje fra det amerikanske markedet.

Liwathon-gruppen er et integrert logistikk- og investeringsselskap. Selskapet driver i dag fire anlegg i Estland. De nye eierne vil også overta ansvaret for de ansatte på terminalen i Bahamas.

– Etter at vi kjøpte South Riding Point-terminalen i 2009, har det vært store endringer i oljemarkedet i Nord-Amerika for Equinor, og selskapet har i stadig større grad solgt råolje til andre regioner i verden. Vi mener derfor at en ny eier vil ha bedre forutsetninger for å videreutvikle terminalen. Denne transaksjonen støtter vår strategi om å samle porteføljen vår rundt kjerneområdene, og gir oss muligheten til å bruke vår kapital der vi mener vi har en sterkere konkurransefordel, sier Equinor-direktør Alex Grant i meldingen.

I 2019 ble South Riding Point-terminalen rammet av Dorian, en kategori 5-orkan, og fikk omfattende skader. Den førte også til et oljeutslipp, som påvirket terminalområdet og et skogsområde nordøst for terminalen. Siden den gang har Equinor gjort et omfattende oppryddingsarbeid i nært samarbeid med myndighetene i Bahamas, skriver selskapet. Det er ikke funnet hydrokarboner i grunnvannet i ettertid.

Kjøpesummen er ikke kjent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Foto: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også