Tysk havn mottar sin første LNG-leveranse

Neste vinter er det ventet at en tredel av Tysklands gassbehov skal dekkes av gass som blir levert til flytende LNG-terminaler.
FØRSTE LNG-LEVERANSE: Havnen Brunsbüttel i Nord-Tyskland skal onsdag motta sin første leveranse med flytende naturgass (LNG). | Foto: Flex LNG
FØRSTE LNG-LEVERANSE: Havnen Brunsbüttel i Nord-Tyskland skal onsdag motta sin første leveranse med flytende naturgass (LNG). | Foto: Flex LNG
NTB

En flytende gassterminal ved havnen Brunsbüttel i Nord-Tyskland skal onsdag motta sin første leveranse med flytende naturgass (LNG).

Tankskipet ISH har allerede lagt til kai i Brunsbüttel, som ligger ved elven Elben nordvest for Hamburg.

Gassen blir levert av ADNOC, et selskap som er eid av De forente arabiske emirater. Det er ventet at en delegasjon fra selskapet vil være til stede når gassen leveres, ifølge det tyske energiselskapet RWE.

Tyskland ønsker å bruke LNG som en erstatning for russisk gass. Neste vinter er det ventet at en tredel av Tysklands gassbehov skal dekkes av gass som blir levert til flytende LNG-terminaler.

Slike terminaler er det siste året også bygd ved Wilhelmshaven ved Nordsjøen i delstaten Niedersachsen og ved Lubmin ved Østersjøen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern.

Landet har inngått avtale med norske Höegh LNG om å leie spesialskip til terminalene i ti år fremover.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Photo: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også