Regjeringen utvider områder i Norskehavet og Barentshavet for leting

Legger til 92 blokker og sender forslaget på høring.
UTVIDER OMRÅDENE: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) og regjeringen sender et nytt forslag på høring- | Foto: NTB
UTVIDER OMRÅDENE: Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) og regjeringen sender et nytt forslag på høring- | Foto: NTB

Det kom frem i en melding tirsdag. 64 av de 92 blokkene ligger i Barentshavet.

– Vi trenger stadig nye funn for å videreutvikle norsk sokkel. I dag har jeg derfor satt i gang den årlige konsesjonsrunden der vi tilbyr leteområder til oljeselskapene. Forslaget til utlysing som er sendt på høring omfatter å legge til 92 blokker i nord til TFO-området. Det å legge til rette for nye funn i nord er viktig både for Europa, landet og landsdelen, seier olje- og energiminister Terje Aasland i en melding.

Med forslaget vil flere arealer i Norskehavet og Barentshavet bli inkludert i TFO-området. TFO står for tildeling av forhåndsdefinerte områder. I motsetning til konsesjonsrundene, så skjer dette hvert år.

Departementet vil gjennomføre TFO 2023 i tråd med vanlig tidsplan. Det vil si utlysing med søknadsfrist i tredje kvartal i år og tildeling i januar 2024, skriver departementet. 

Det var kun to lisenser i Barentshavet i den nyeste tildelingsrunden. Disse gikk til Vår Energi.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også