Første skip med gass fra USA har ankommet Tyskland

Den første ordinære gassleveransen med skip fra USA til Tyskland ankom gassterminalen som nylig ble åpnet i Wilhelmshaven.
AMERIKANSK HJELP: Tankskipet Maria Energy ankom Wilhelmshaven tirsdag. | Foto: Sina Schuldt/dpa via AP / NTB
AMERIKANSK HJELP: Tankskipet Maria Energy ankom Wilhelmshaven tirsdag. | Foto: Sina Schuldt/dpa via AP / NTB
NTB

Tankskipet Maria Energy kom lastet med flytende naturgass (LNG), som skal konverters til gass på en flytende gassterminal som ble åpnet av Tysklands statsminister i desember.

I kjølvannet av krigen i Ukraina har Tyskland jobbet på høygir for å finne alternativer til gassen landet tidligere har kjøpt fra Russland. Den nye gassterminalen i Wilhelmshaven er en av flere som skal bygges for å unngå en energikrise.

I tillegg har Tyskland midlertidig gjenåpnet gamle kull- og oljefyrte kraftverk og forlenget driften ved tre atomkraftverk til midten av april.

Miljøaktivister har varslet protester mot Maria Energys ankomst. De mener Tyskland ikke bør importere fossilt brensel, særlig gass som utvinnes ved fracking.

Ved inngangen til det nye året var fyllingsgraden i de tyske gasslagrene over 90 prosent. Det skyldes til dels at uvanlig milde temperaturer i store deler av Sentral-Europa har redusert fyringsbehovet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også