Skiforbundet rører ikke Equinor-avtalen etter klimabråk

– Ingen plan om å avslutte samarbeidet, sier Ola Keul, leder for myndighetskontakt og bærekraft.
DEMONSTRERTE: Greenpeace-aktivister møtte opp på langrennsåpningen på Beitostølen i november. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
DEMONSTRERTE: Greenpeace-aktivister møtte opp på langrennsåpningen på Beitostølen i november. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tirsdag denne uken ble det avholdt et møte mellom Skiforbundet og Greenpeace, der sponsorsamarbeidet med Equinor var et tema, skriver NRK.

Greenpeace aksjonerte nylig mot selskapet under den nasjonale åpningen av skisesongen på Beitostølen. De mener oljegiganten «grønnvasker» seg ved å sponse forbundet. Den svenske langrennsløperen Emil Johansson Kringstad har også benyttet anledningen til å fyre løs mot selskapet.

Ola Keul, leder for myndighetskontakt og bærekraft, sier at partene i møtet er opptatt av samme sak, men at de ikke kommer til å terminere Equinor-avtalen. Partene har samarbeidet gjennom sponsor- og talentutviklingsprogrammet «Morgendagens helter» siden 2009.

– Skiforbundet har ingen plan om å avslutte samarbeidet med Equinor, sier Keul.

Equinor har også møtt motstand under sine egne arrangementer i høst. Nylig ble åtte klimaaktivister pågrepet utenfor selskapets høstkonferanse i Oslo sentrum. Det har også blitt kastet maling på Eqiunors forskningssenter på Rotvoll i Trondheim.

Denne uken uttrykte også Johan Eriksson, administrerende direktør for skiklassikeren Vasaloppet i Sverige, bekymring for klimaaktivisme under det kommende rennet, ettersom de har et samarbeid med petroleumsselskapet Preem.

Vasaloppet arrangeres i mars.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Foto: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også