Wintershall investerer fire milliarder i Maria 2

Leverer ny plan for utbygging og drift av undervannsfeltet.
MILLIARDSATSING: Wintershall og deres partnere investerer nye milliarder for å utvikle Maria-feltet. | Foto: Wintershall
MILLIARDSATSING: Wintershall og deres partnere investerer nye milliarder for å utvikle Maria-feltet. | Foto: Wintershall

Maria-feltet er et undervannsfelt som produserer olje og gass via to undersjøiske brønnrammer på 300 meters dyp, knyttet til fire eksisterende felt i Nordsjøen.

Tirsdag var Wintershall Dea er klar med andre fase av Maria-feltet, Maria 2, som skal øke reservene på feltet med 22 millioner fat oljeekvivalenter. Investeringen, som selskapet gjør med Sval Energi og Petoro, ligger på fire milliarder kroner.

E24 omtalte saken først.

– Jeg er glad for å se at selskapenes arbeid med å øke produksjonen fra Mariafeltet nå konkretiserer seg i en endret plan for utbygging og drift. Videreutviklingen av Mariafeltet bidrar til økning i ressurser og å utnytte etablert infrastruktur som er viktig for petroleumsindustrien i Midt-Norge, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) i en kommentar.

Planen er i rekken av ventede planer for utbygging og drift (PUD), som skal lanseres i høst. Det gjør samtidig at de får med seg gunstige skatteregler i forbindelse med oljeskattepakken som ble lansert under pandemien..

Tidligere er det kjent at uenigheten i lisensen rundt Linnom-prosjektet, som Shell deler har med Total, Petoro og Equinor, gjør at de trolig ikke rekker fristen innen utgangen av året.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Foto: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også