Solid kvartal for Aker Solutions

Omsetningen økte med 30 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.
FORTSATT VEKST: Aker Solutions la frem nye kvartalstall tirsdag. Her fra Troll C. | Foto: Aker Solutuions
FORTSATT VEKST: Aker Solutions la frem nye kvartalstall tirsdag. Her fra Troll C. | Foto: Aker Solutuions

– Vi er på rett kurs, og jeg er fornøyd med våre resultater i dette kvartalet. Marketsutsiktene for Aker Solutions er lovende, og vi er godt posisjonert i energimarkedene på både kort og lang sikt, sier konsernsjef Kjetel Digre i forbindelse med de ferske kvartalstallene som selskapet slapp tirsdag morgen.

Tallene viser en økt omsetning fra 7,3 milliarder kroner til 10 milliarder, mens justert driftsresultat økte fra 459 millioner til 749 millioner.

Resultat før skatt endte på 450 millioner kroner. Det var nesten en tredobling fra 111 millioner i samme kvartal i fjor, men en noe mindre økning fra andre kvartal i år. Da var tallet på 418 millioner.

Aker Solutions skriver i meldingen at de har ansatt 2.300 nye medarbeidere på verdensbasis i løpet av året som har gått. Det kommer ikke frem hvor mange som har sluttet.

De viet også tid i pressemeldingen til å omtale det nylige annonserte samarbeidet med Schlumberger og Subsea 7 om havbunnvirksomhet, som er ventet å gi selskapet en gevinst på nærmere ti milliarder kroner.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også