Wintershall Dea og CapeOmega får tilbud om letetillatelse til Co2-lagring i Nordsjøen

Myndighetene vraket én søknad.
SØKNADEN INNVILGET: Wintershall Dea. Illustrasjonsfoto. | Foto: Wintershall Dea
SØKNADEN INNVILGET: Wintershall Dea. Illustrasjonsfoto. | Foto: Wintershall Dea

Det er tredje gang det tildeles areal for lagring av CO2 etter lagringsforskriften, og det fjerde arealet som tildeles på norsk kontinentalsokkel, skriver Oljedirektoratet i sin melding. Utlysning av områdene ble gjort i april.

— Fangst og lagring av større mengder CO2 er nødvendig for at verden skal nå sine ambisiøse klimamål. I Norge har vi lang erfaring med lagring av CO2 fra Sleipner- og Snøhvitfeltene, og vi vet at det fungerer. Denne tildelingen styrker utviklingen av dette viktige klimatiltaket, sier olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) i en melding fra departementet.

Myndighetene har vurdert søknader fra tre selskap. Det er lagt opp til en varighet på fire år, ifølge arbeidsprogrammet.

— Denne tildelingen skjer til to selskap som har modnet fram et godt prosjekt for lagring av CO2. Det er interesse fra næringen om ytterligere utlysning av areal på norsk sokkel, fortsetter Aasland.

Wintershall er operatør for 30 lisenser og fem felt på norsk sokkel. CapeOmega er rettighetshaver for én lisens.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Foto: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også