Storbritannia vurderer langsiktige gassavtaler med Norge

Statsminister Liz Truss sier at de er i ferd med å se på flerårige avtaler for slik å kutte avhengigheten av import fra autoritære regimer.
GASSAVTALER: – Jeg har ikke signert noen avtale. Men det jeg sier, er at Storbritannias energisikkerhet er svært viktig, sier Liz Truss. | Foto: Stefan Rousseau, AP
GASSAVTALER: – Jeg har ikke signert noen avtale. Men det jeg sier, er at Storbritannias energisikkerhet er svært viktig, sier Liz Truss. | Foto: Stefan Rousseau, AP
NTB

Den britiske regjeringen undersøker om den kan inngå langsiktige gassimportavtaler med Norge og andre land for å sikre britene nok strøm i vinter

Statsminister Liz Truss sier at ministre er i ferd med å se på flerårige avtaler for slik å kutte avhengigheten av import fra autoritære regimer.

– Jeg har ikke signert noen avtale. Men det jeg sier, er at Storbritannias energisikkerhet er svært viktig, sier Truss.

Hun legger til at de som alltid vil se etter avtaler som gir god verdi for pengene, men at den langsiktige energisikkerheten også er viktig.

Truss lover også å få ned gjelden etter å ha blitt utfordret på om det var lurt å låne penger for å signere importavtaler basert på dagens rekordhøye priser.

På spørsmål om hun vurderer å inngå langsiktige avtaler om kjøp av norsk gass til dagens priser, svarer Truss at de først og fremst ser på sin egen energisikkerhet.

– Det er mer fornybar energi i Storbritannia, det er mer kjernekraft i Storbritannia, og vi beveger oss også raskere i bruken av anleggene i Nordsjøen, sier hun.

Ifølge Truss vil hun sørge for at landet aldri mer blir avhengig av autoritære regimer når det gjelder energi.

– Det er derfor vi er i denne situasjonen nå, sier hun.

(©NTB)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også