Torgrim Reitan er ny finansdirektør i Equinor

Forfremmes og etterfølger Ulrica Fearn fra og med 6. oktober.
NY JOBB: Torgrim Reitan., | Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor ASA
NY JOBB: Torgrim Reitan., | Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor ASA

Torgrim Reitan er ansatt som ny finansdirektør i energiselskapet Equinor.

– Jeg ser frem til å bli en del av konsernledelsen, og til å jobbe tett med Anders og hans team i arbeidet med den pågående energikrisen, samtidig som jeg vil bruke min erfaring til å medvirke til å drive frem omstillingen av Equinor mot karbonnøytralitet i 2050, sier Reitan i en pressemelding fredag morgen.

Reitan kommer fra posisjonen som direktør for finans og kontroll i Equinors fornybarvirksomhet. Reitan startet i Equinor i 1995, er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

Konsernsjef Anders Opedal er fornøyd med ansettelsen.

– Jeg er veldig glad for å ønske Torgrim tilbake konsernledelsen. Torgrim har en veldig solid bakgrunn for å ta ansvaret som finansdirektør i Equinor, og for å være en drivkraft i arbeidet med å nå vår ambisjon om å være et ledende selskap i det grønne skiftet. I dagens energikrise er det en styrke å ha Torgrim I toppledelsen, med hans erfaring brede erfaring som finansdirektør, fra vår oppstrømsvirksomhet, fra forretningsområdet for trading og drift av naturgass, og sist fra arbeidet med å akselerere veksten i vår fornybarvirksomhet, sier Opedal.

Ulrica Fearn starter jobben som finansdirektør i et annet selskap utenfor Equinor, heter det i meldingen. Fearn har hatt jobben siden i fjor.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

NYTT HJEMMEBATTERI: Stefan Jansson i svenske Polarium and Edgeir Aksnes i det norske strømselskapet Tibber begynner å levere hjemmebatteri fra høsten 2023. | Foto: Tibber

Tibber lanserer hjemmebatteri

For abonnenter