Fremtidsutsiktene forverret i NHOs nyeste medlemsundersøkelse

Offshore Norge er fortsatt blant få optimister.
HOLDER MOTET OPPE: Medlemmene i Offshore Norge ser lysere på markedssituasjonen enn mange av sine NHO-kollegaer. Illustrasjonsfoto. | Foto: NTB
HOLDER MOTET OPPE: Medlemmene i Offshore Norge ser lysere på markedssituasjonen enn mange av sine NHO-kollegaer. Illustrasjonsfoto. | Foto: NTB

Den nyeste NHO-undersøkelsen ble sluppet fredag. Denne ble gjort i perioden 3.-9. mai, med totalt 3558 svar.

I undersøkelsen kommer det frem at fremtidsutsiktene forverret siden sist. 33 prosent av de spurte venter en forverring av markedssituasjonen de neste seks månedene, mens 14 prosent venter bedring. Endringen er på -19 prosent i mai, noe som er en forverring fra - 17 prosent i april, opplyser NHOs sjefsøkonom Øystein Dørum. 

Han beskriver situasjonen som et «historisk sett lavt nivå».

– Pessimismen rår fremdeles, sier Dørum i en kommentar til tallene.

Vurderingen av nåsituasjonen viser dog en svak bedring. Nåsituasjonen vurderes som best i Finans Norge, Fornybar Norge, Sjømat Norge og i Offshore Norge, mens bygg og anlegg (BNL), bilbransjen (NBF), og mediebedriftene (MBL) vurderer nåsituasjonen som dårligst.

Offshore Norge utgjør en av kun fire bransjer der det er en overvekt av såkalte optimister blant de 17 forbundene. De resterende tre er NHO Transport, NHO Geneo og Sjømat Norge. 

I Offshore Norge vurderer over 80 prosent av de spurte den generelle markedssituasjonen som enten «god» eller «tilfredsstillende».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også