Strømselskap fikk 100.000 kroner i gebyr for villedende markedsføring

Trondheim-selskapet Motkraft må betale overtredelsesgebyr etter å ha kommet med udokumenterte påstander om å være billigst.
MÅ BETALE: Det ferske strømselskapet Motkraft får gebyr for å ha kommet med udokumenterte påstander. Illustrasjonsfoto. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
MÅ BETALE: Det ferske strømselskapet Motkraft får gebyr for å ha kommet med udokumenterte påstander. Illustrasjonsfoto. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Det kommer frem i en avgjørelse fra Markedsrådet, skriver Adresseavisen. Gebyret ble satt ned fra 400.000 kroner, ettersom rådet mente at den villedende markedsføringen ikke var med overlegg. Likevel må selskapet betale for å ha brutt kravet til forsvarlig opptreden.

«Etter Markedsrådets vurdering er det sterkt klanderverdig at en profesjonell aktør går bredt ut med markedsføring, slik selskapet her har gjort, uten å kjenne reglene godt nok. Det er da uten betydning at selskapet ikke hadde bedragersk hensikt», heter det i vedtaket.

Motvind ble etablert i fjor høst, med en ambisjon om å «endre strømbransjen» ved å ikke ta betalt ut over det strømmen faktisk koster. Også Forbrukertilsynet har tidligere reagert på måten selskapet har markedsført seg på, ifølge Adresseavisen.

Bjørn Spieler, som grunnla selskapet sammen med Anders Rodem, sier til samme avis at de ser på det nedsatte gebyret som en «kjempeseier».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Foto: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også