Ida Ianssen Lundh skal lede Okeas subsurface-avdeling

Har tatt over etter Andrew McCann i en midlertidig stilling frem til en permanent erstatter blir utnevnt.
NY SJEF: Ida Ianssen Lundh har stor tro på at norsk sokkel fortsatt tilbyr attraktivt utforskingspotensial. Nå skal hun lede Okeas subsurface-avdeling. | Foto: Ingar Sørensen
NY SJEF: Ida Ianssen Lundh har stor tro på at norsk sokkel fortsatt tilbyr attraktivt utforskingspotensial. Nå skal hun lede Okeas subsurface-avdeling. | Foto: Ingar Sørensen

Ida Ianssen Lundh kommer fra VP for forretningsutvikling i Okea, tidligere VP for boring og brønner. Hun har også arbeidet for Det norske oljeselskap, Norske Shell og Shell Global Solutions. 

Hun overtar etter Andrew McCann, som sluttet 1. september og har gått over i en stilling som spesialrådgiver innen forretningsutvikling.

Med over 10 års erfaring fra olje- og gassindustrien har hun omfattende nasjonal og internasjonal erfaring og innsikt innen selskaps- og prosjektledelse, teknologi og fusjoner og oppkjøp. Hun har tidligere hatt flere styreverv, og sitter nå som styremedlem i Scana ASA. Hun har en mastergrad i petroleumsteknologi fra NTNU/Colorado School of Mines.

– Aldri en kjedelig dag

– Olje- og gass-industrien er en ekstremt interessant bransje å jobbe i, og jeg har vært heldig å få være med på mye spennende så langt i min karriere. Det er aldri en kjedelig dag, og med industrien som stor forbruker og utvikler av ny teknologi både innen hardware og software, har jeg tro på at bransjen har betydelige volumer å finne og utvikle fremover, sier Lundh til EnergiWatch.

– Funnet vi gjorde på Brage, altså Kim-prospektet, er et godt eksempel på hvordan utviklingen innen nedihulls geostyrings-utstyr gjør det mulig for oss å se nær-bit hydrokarbon akkumulasjoner, sier Lundh.

Nær-bit hydrokarbonakkumulasjoner refererer til forekomster av hydrokarboner som finnes i nærheten av en bitumenressurs.

– I dette tilfellet gjorde observasjoner under produksjonsboring som gjorde at vi kjapt snudde oss rundt, og boret enda en pilotbrønn, som resulterte i Kim-funnet. Dette er selvfølgelig svært gledelig, og utrolig viktig for Brages fremtidige produksjon, legger hun til.

Hun gleder seg til å ta fatt på oppgavene, og føler seg privilegert som får lede Okeas undergunnsavdeling i en midlertidig stilling. Til EnergiWatch forteller hun at hun ser frem til å fortsette å drive Okeas organiske utvikling sammen med teamet.

– Vi har utrolig mange dyktige mennesker i selskapet som jobber kontinuerlig med å optimalisere produksjon fra feltene vi er medeier i, modne tilleggsvolumer, og finne nye volumer, sier Lundh.

– Undergrunnsavdelingen er fundamentet i ethvert E&P selskap, og siden Okeas oppstart i 2015 har vi bevist at vi er i en operatør som evner å øke produksjonen fra våre opererte felter, Draugen og Brage, legger hun til.

En utfordring hun ser i bransjen, er det synkende antallet unge som ser på næringen som en fremtidsrettet næring. 

– Dette svinger naturlig nok i en syklisk bransje, men næringen er avhengig av å ha de beste hodene for å drive energiproduksjonen videre, og for å fortsette å drifte sikkert og bærekraftig. Vi har mange gode år foran oss med viktig olje- og gass produksjon på norsk sokkel, i tillegg til at alt vi gjør innen bransjen utgjør viktig erfaring og kunnskap å ta med seg inn i andre bransjer som for eksempel fornybart, sier Lundh.

Hun forteller at Okeas visjon er å være den ledende midt- til senfaseoperatøren på norsk sokkel, der deres strategiske pilarer er vekst, verdiskaping og kapital disiplin. Okea er operatør på Draugen og Brage, hvor hun sier de sitter i førersetet og jobber hardt for å maksimere undergrunnspotensialet i tillegg til å øke oppetiden på plattformene.

Snart «first gas» fra Hasselmus

– På Draugen vil vi snart se «first gas» fra Hasselmus, en subsea tie-back til Draugen, som er vår første egenopererte subsea tieback og en viktig milepæl for selskapet. 

«First gas» er et viktig øyeblikk for et nytt felt og markerer starten på produksjonen, og dermed også inntjeningen. 

– Partner-opererte felt leverer en betydelig del av vår totale produksjon og vi er en aktiv partner også i de felt hvor vi ikke er operatør, legger hun til.

På spørsmål om de hva hun skal fokusere på fremover trekker hun frem Statfjord og Brage.

– Statfjord kommer inn i vår portefølje når oppkjøpet i PL037 fullføres i løpet av fjerde kvartal. Statfjord er en gigant på norsk sokkel, der Equinor gjør en utmerket jobb med drift av feltet. Driften utføres av Equinors Field Life eXtention (FLX) organisasjon. Her kommer Okeas subsurface avdeling til å allokere mye ressurser for å bidra til ytterligere verdiskaping i lisensen, sier Lundh.

Okea tok over som operatør for Brage i fjor høst. Nå har Okea og partnerne tatt en DG2-beslutning på Brasse, en potensiell subsea tieback til Brage-platformen. 

– Nå jobber lisensen mot en mulig DG3 beslutning som også får mye fokus fra vår avdeling. Vi er i tillegg en aktiv aktør i årlige TFO-runder på norsk sokkel og engasjerer oss også i strategisk riktige farm-ins og swaps på sokkelen, sier Lundh.

En farm-in refererer til en avtale der et selskap går inn i et eksisterende olje- eller gassprosjekt, vanligvis ved å kjøpe en andel av eiendomsrettighetene og bidra med kapital for å delta i utviklingen og produksjonen av prosjektet. Swaps blir brukt om å bytte eller handle oljerelaterte produkter eller risikoer.

Ved DG3 tas den endelige investeringsbeslutningen om å iverksette prosjektet, og prosjektet går fra planlegging og design til faktisk implementering og bygging.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også