Øistein Schmidt Galaaen tar over etter Toini Løvseth

Fornybar Norge justerer
NY LEDER: Øistein Schmidt Galaaen blir direktør for produksjon og bærekraft i Fornybar Norge. | Foto: Fornybar Norge
NY LEDER: Øistein Schmidt Galaaen blir direktør for produksjon og bærekraft i Fornybar Norge. | Foto: Fornybar Norge

Øistein Schmidt Galaaen overtar lederansvaret etter Toini Løvseth som slutter i Fornybar Norge i juni. Det opplyser bransjeforeningen på sin hjemmeside.

Galaaen blir leder for avdelingen med ansvar for vann- og vindkraft, inkludert havvind, samt teknologier som solenergi, småkraft, fjernvarme og hydrogen. I tillegg løftes bærekraft og arealforvaltning inn i avdelingen.

Før fusjonen mellom Energi Norge og Norwea, var Galaaen direktør i sistnevnte. Han har en PhD i vitenskapsfilosofi fra Universitetet i Oslo.

– For å lykkes med omstillingen er Norge helt avhengig av stor vekst i alle fornybarteknologier, og de må i enda større grad enn før spille sammen og utfylle hverandre. Norge har de aller beste ressursmessige forutsetninger for å lykkes, og en fornybarnæring som er klar til å bidra, sier Galaaen. 

Nå ser han frem til å samarbeide med medlemsbedriftene og kollegene for å lykkes med dette.

– Utbyggingen må skje på bærekraftig vis, med lavest mulig miljøavtrykk og med god forankring lokalt, regionalt så vel som nasjonalt. Det stiller store krav til blant annet konsesjonsprosesser, bred samfunnsaksept for arealbruksendringer og til næringens eget arbeid med bærekraft. 

Ansvaret for energi- og sluttbrukermarked, inkludert Fornybar Norges Brussel-kontor og internasjonalt samarbeid, samles i avdelingen Strategi og energimarkeder. Denne avdelingen vil bli ledet av Bård Standal.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også