Statnett-direktør går til Sweco

– Fremover skal vi øke satsingen på fornybar kraftproduksjon, grønn industri og nettkapasitet, sier Anders Bostad.
GÅR TIL SWECO: – Fremover skal vi øke satsingen på fornybar kraftproduksjon, grønn industri og nettkapasitet, sier Anders Bostad. | Foto: Sweco
GÅR TIL SWECO: – Fremover skal vi øke satsingen på fornybar kraftproduksjon, grønn industri og nettkapasitet, sier Anders Bostad. | Foto: Sweco

Sweco opplyser i en pressemelding at Anders Bostad går fra stillingen som direktør for transformasjon og digitalisering i Statnett, til å blir ny leder for region energi i Sweco i Oslo. 

– Det er godt å komme inn i et så sterkt fagmiljø med medarbeidere som brenner for at samfunnet skal lykkes med det grønne skiftet, sier Bostad.

Bostad er sivilingeniør innen miljøfysikk og fornybar energi ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Han kommer fra stillingen som direktør for transformasjon og digitalisering innen Statnetts forretningsområde Nett.

De siste ti årene har Bostad hatt flere ulike lederroller i Statnett, og ledet kompetansemiljøer innen ulike forretningsområder. Han er derfor godt rustet til å ta over lederansvaret for en region som innehar kompetanse som er helt avgjørende for å sikre en grønn omstilling av samfunnet.

– Anders tar over en region med over hundre års erfaring innen kraftproduksjon og -overføring, inkludert nyere satsingsområder som havvind, sol og hydrogen,, sier Elisabeth Baird, divisjonsdirektør for energi i Sweco.

Energifeltet har alltid vært en sentral del av Swecos virksomhet, og selskapet skal de neste årene øke satsingen på grønn energi og industri.

– Regionen er blant annet involvert i nytt aggregat i Høgefoss 8 for Agder Energi, Mørkedøla pumpestasjon for Østfold Energi, Morrows batterifabrikk i Arendal og ett av Norges største sentralnettprosjekt, forsterkning av transmisjonsnettet fra Sogndal, via Modalen til Kollsnes. Fremover skal vi øke satsingen på fornybar kraftproduksjon, grønn industri og nettkapasitet – sentrale elementer i det grønne skiftet, sier Bostad.

Bostad tiltrådte stillingen 2. januar 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også