Rema 1000 bygger Norges største solcelleanlegg

Bygges på taket av distribusjonsanlegget på Vinterbro utenfor Oslo.
Synnøve Gautesen Berg, direktør for ansvar og bærekraft i REMA Distribusjon, foran det nye solcelleanlegget på Vinterbro. | Foto: Rema 1000
Synnøve Gautesen Berg, direktør for ansvar og bærekraft i REMA Distribusjon, foran det nye solcelleanlegget på Vinterbro. | Foto: Rema 1000

Dagligvareaktøren Rema 1000 vil dekke et av sine distribusjonsanlegg med solceller over 26 728 kvadratmeter, som gjør det til Norges største solcelleanlegg, skriver de i en pressemelding.

– REMA 1000 har som målsetning å være klimanøytrale i egen drift innen 2030. Tilgang på fornybar energi er avgjørende for å lykkes. Derfor er denne store satsningen på solcelleanlegg viktig og nødvendig, sier Kjell Stokbakken, direktør for Varer og forsyning i REMA 1000.

Solcelleanlegget i distribusjonsalegget skal produsere 4 millioner kilowattimer årlig, og har en installert effekt på 5,3 MWp. Anlegget eies av Relog.

Effekten tilsvarer nok strøm til å forsyne REMA 1000 sine elektriske lastebiler med nok strøm til å kjøre 2 666 666 kilometer, noe som tilsvarer 66 ganger rundt ekvator.

Rema 1000 har tidligere allerede startet en omstilling når det gjelder transport av varer. I fjor åpnet de sin første tunglader for elektriske lastebiler.

Saken ble først publisert i vår søsteravis HandelsWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev