Hydro planlegger vannkraftverk til 290 millioner

Ønsker byggestart i Årdal i 2027.
Hydro satser på nytt i Årdal. Her er Hydro Energi-leder Arvid Moss med tidligere konsernsjef Hilde Merete Aasheim. | Foto: Anders Lie Brenna
Hydro satser på nytt i Årdal. Her er Hydro Energi-leder Arvid Moss med tidligere konsernsjef Hilde Merete Aasheim. | Foto: Anders Lie Brenna

Hydro har levert søknad om konsesjonsfritak til Norges vassdrags- og energidirektorat for å kunne gå videre med planene om et nytt kraftverk ved Torolmen i Årdal kommune, skriver selskapet på sine nettsider.

Kraftverket til kunne gi omlag 30 GWh, med en samlet investering på opp mot 290 millioner kroner.

Prosjektet er fremdeles i tidlig fase, og vil nå bli modnet frem i tett dialog med lokalsamfunnet og viktige interessenter før en mulig investeringsbeslutning, heter det i meldingen.

Et eventuelt kraftverk vil inngå i den allerede eksisterende Tyin-reguleringen. Prosjektet ble av NVE i 2014 vurdert til ikke å være konsesjonspliktig, men ble heller ikke realisert på grunn av manglende lønnsomhet. Når planene tas opp fra skuffen, søkes det igjen om konsesjonsfritak.

Kraftverket vil bygges ut i fjellet, og skal utnytte eksisterende infrastruktur i området. Arvid Moss, konserndirektør i Hydro Energi, mener selskapet «snur hver stein» for å hente ut potensialet i vannkraften.

– Vi ser både på oppgradering av eksisterende anlegg og utbygging av nye kraftverk der dette er mulig, sier Moss.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også