Saudi-Arabia setter rekord i billig vindenergi

Med under 16 dollar per MWh har Saudi Power Procurement Company inngått den kanskje billigste kraftkjøpsavtalen fra vind noensinne.
Saudi-Arabia hevder de har satt verdensrekord for den billigste strømmen fra vindmøller. | Foto: Federico Parra
Saudi-Arabia hevder de har satt verdensrekord for den billigste strømmen fra vindmøller. | Foto: Federico Parra
av MARKETWIRE ‎

En av verdens største produsenter av olje, Saudi-Arabia, hevder å ha satt ny verdensrekord for den billigste strømmen fra vindmøller.

Det skriver Recharge News.

Et japansk vindutviklingskonsortium ledet av Marubeni har inngått en kraftsalgsavtale (PPA) med Saudi Power Procurement Company om produksjonen fra det 600 MW store vindkraftverket Al-Ghat, med en pris på 1,56 cent per kWh målt på levelized cost of energy (LCOE).

Den samme vindutvikleren har også inngått en avtale om å selge strøm fra et annet prosjekt, Waad Al-Shamal på 500 MW, til 1,7 cent per kWh.

Ifølge Recharge News er det imidlertid ikke lett å fastslå hvilke prosjekter som faktisk har de laveste prisene, da flere faktorer, inkludert støtten til oppføring, varierer. Al-Ghat får imidlertid mindre enn 16 dollar per MWh, noe som kan sammenlignes med 20 dollar i markedet, som hittil har vært ansett for å være «ultra lavt».

Levelized Cost of Energy (LCOE) er en målestokk som industrien følger spesielt nøye med på, og det uttrykker et prosjekts totale kostnader i forhold til energiproduksjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også