Aker Horizons får inntil 135 millioner til produksjonsanlegg for grønt hydrogen

Får drahjelp av Innovasjon Norge til å etablere nytt anlegg på Rjukan.
NYTT PROSJEKT: Slik kan anlegget bli seende ut. | Foto: ADD
NYTT PROSJEKT: Slik kan anlegget bli seende ut. | Foto: ADD

Prosjektet er planlagt gjennomført over en periode på tre år. Finansieringen fra Innovasjon Norge er en kombinasjon av 85 millioner kroner i tilskudd og 50 millioner i lån, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding onsdag.

Det er Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, som får tilgang på midlene. 

Størrelsen på anlegget vil i første omgang være på 20 MW, med ni tonn hydrogenproduksjon per dag. Om prosjektet lykkes kan det legge grunnlaget for en senere utvidelse med ytterligere 20 MW. Aker Horizons vil modne prosjektet fram mot en endelig investeringsbeslutning i løpet av 2023, med mulig produksjonsstart i 2025, står det i meldingen.

– Vi setter stor pris på at Innovasjon Norge støtter hydrogenprosjektet vårt på Rjukan. Slik målrettet innsats fra virkemiddelapparatet bidrar til risikoavlastning og videre utvikling for oppskalering av hydrogenproduksjon. For eksempel vil vårt planlagte storskala hydrogen- og ammoniakkprosjekt i Narvik dra nytte av erfaringene vi gjør oss i Rjukan-prosjektet. Vårt mål er at grønt hydrogen skal bli et lønnsomt nullutslippsalternativ både i Norge og globalt, sier Knut Nyborg, konsernsjef i Aker Horizons Asset Development.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også