Hun er Nord Pools nye kommunikasjonsdirektør i Norge

Nesten et år har kraftbørsen Nord Pool Norge vært uten kommunikasjonsansvarlig, men nå har Irene Zeier fått jobben. 
NY JOBB: Irene Zeier gleder seg til å ta fatt på spennende oppgaver i Nord Pool.
NY JOBB: Irene Zeier gleder seg til å ta fatt på spennende oppgaver i Nord Pool.

Irene Zeier er nyansatt kommunikasjonsdirektør i Nord Pool og har kommunikasjonsutdannelse fra University of London, og erfaring både fra Schibsted og Aller Media. 

Zeier sier hun gleder seg til å jobbe med et spennende og aktuelt fagområde i rask utvikling. 

– Jeg gleder meg til å jobbe variert sammen med dyktige kolleger for å bidra til å synliggjøre den kompetansen og fagekspertisen Nord Pool har bygget opp gjennom 30 år, sier Zeier til EnergiWatch. 

I Nord Pool vil Zeier jobbe sammen med et kommunikasjonsteam på fire personer. På kommunikasjon jobber Zeier i Oslo, og kommunikasjonsdirektør, Stuart Disbrey, i London. Teamet har også to som jobber med markedsføring, Daria Beliaeva, basert i Finland og Tina Marie Berg Toft i Oslo. 

– Vi har planer om å nå flere milepæler sammen fremover, men først skal jeg bli ordentlig kjent med selskapet og deretter bidra til å få frem tydelige budskap om hvem Nord Pool er, og rollen kraftmarkedet har i samfunnet, sier Zeier.

Zeier mener på generell basis at åpenhet er viktig for å bygge tillit og for å øke forståelsen for Nord Pools samfunnsoppdrag. 

– Vi kan bidra til å skape mer forståelse for markedet, med kunnskapen og erfaringen som Nord Pool har, sier hun. 

Hun synes at å skape forståelse for kraftmarkedet og synliggjøring av Nord Pools fagekspertise er spesielt viktig. 

– Vi er i ferd med å legge planer og det er en sterk og fascinerende historie vi har å fortelle og dele kunnskap fra, sier hun. 

Zeier sier at hun opplever det sterke engasjementet og profesjonaliteten på tvers av organisasjonen som veldig inspirerende og at det åpner opp for mange muligheter som hun ser frem til å ta fatt på sammen med kommunikasjons- og markedsteamet.

Et energimarked i utvikling

Zeier starter sin kommunikasjonsreise i energimarkedet i en tid hvor mye er i endring. Mange lurer på hvordan prisutviklingen i strømmarkedet vil bli, noe Zeier allerede har satt seg inn i.

Zeier sier at prisene i spotmarkedet trolig ikke vil bli påvirket av en mindre omlegging til fastpriskontrakter. På spørsmål om hvorvidt hun tror at eventuelle flere fastprisavtaler for industri- og næringsliv påvirker systemprisen som Nord Pool setter, svarer Zeier forklarende:

– Fortsatt er de største volumene knyttet til langsiktige kontrakter finansielle, og derved vil produksjon og forbruk reagere på prissignalet. Dette er styrt av forbrukere og industrien sin interesse for å sikre seg mer langsiktig, sier hun. 

Per nå sier Zeier at Nord Pool ikke har noe underlag som kan si noe om utviklingen i volum på fastpriskontrakter. 

Bratt læringskurve

Nord Pool Academy har også en velrenommert kursvirksomhet som kommunikasjonsteamet støtter. Børsen har medlemmer som det er viktig at det holdes kontakt med, samt håndtering av kunder og data. 

– Det er en veldig bratt læringskurve for meg, men kommunikasjonsteamet er nå i starten av å legge planene sammen for hvordan vi skal jobbe fremover, sier hun.

Zeier sier at teamets hovedfokus fremover blir å jobbe målrettet med å støtte daglig drift rundt kjernefunksjonen og den pågående transformasjon, drevet frem av det grønne skiftet. 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også