Vårgrønn, Å energi og Corio lanserer navn og logo på havvind-sammarbeid

Brigg Vind-navnet er en hyllest til den sterke maritime tradisjonen og kompetansen i Norge, opplyser konsortiet. 
NYTT NAVN: Brigg Vind blir navnet på havvind-konsortiet bestående av Å Energi, Vårgrønn og Corio. Illustrasjonsbilde. | Foto: Vårgrønn
NYTT NAVN: Brigg Vind blir navnet på havvind-konsortiet bestående av Å Energi, Vårgrønn og Corio. Illustrasjonsbilde. | Foto: Vårgrønn

Fornybarutviklerne Vårgrønn og Å Energi lanserer sammen med den globale havvindspesialisten Corio, Brigg Vind.

Brigg Vind-navnet er en hyllest til den sterke maritime tradisjonen og kompetansen i Norge. En «brigg» er et seilfartøy med to firkantede master, mens «vind» fanger opp konsortiets hovedvirksomhet, opplyser selskapet i en pressemelding tirsdag.

Selskapene annonserte allerede i 2021 at de ville samarbeide om å utvikle havvindprosjekt i Sørlige Nordsjø II. 

Brigg Vind varsler at de i første omgang sikter mot første tildelingsrunde for havvind i Sørlige Nordsjø II-området, i den sørlige delen av Nordsjøen. Regjeringen har tidligere uttalt at den planlegger å tildele inntil 1500 MW kapasitet i første fase av Sørlige Nordsjø II innen utgangen av 2023.

– Vi ser et stort kommersielt potensial i det norske havvindmarkedet. 50 GW innen 2050 er et realistisk mål. Sammen med våre partnere er vi nå klare til å levere de første norske prosjektene innen 2030. Som Norges største rendyrkede havvindselskap, ønsker vi å investere i stor skala i vårt hjemmemarked, sier Olav Hetland, administrende direktør i Vårgrønn i pressemeldingen. 

Vårgrønn er prosjektleder for Brigg Vind-konsortiet.

Regjeringen har satt som mål å tildele områder tilsvarende 30 GW havvindproduksjon innen 2040, og har ambisjon om at norske selskaper skal kapre 10 prosent av det globale havvindmarkedet innen 2030.

– Å Energis ambisjon er å være en fremtidsrettet havvindutvikler som bidrar til å skape en havvindindustri i verdensklasse i Norge. I tillegg til å bidra til mer fornybar kraftproduksjon, gir havvind en stor mulighet for Norge til å skape arbeidsplasser, øke aktiviteten i leverandørindustrien og lokale ringvirkninger. Brigg Vind representerer en unik kombinasjon av global havvindkompetanse og tiår med nasjonal kunnskap om energimarkedet, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Å Energi i pressemeldingen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også