Eviny varlser nedbemanning tross knallresultat

Skal kutte 30 prosent av dagens kostnader knyttet til stab og støtte.
NEDSKJÆRING: Konstituert konsernsjef Kristin Adland sier kuttene blant annet handler om å forberede strømselskapet på lavere kraftpriser i framtiden. | Foto: Eviny
NEDSKJÆRING: Konstituert konsernsjef Kristin Adland sier kuttene blant annet handler om å forberede strømselskapet på lavere kraftpriser i framtiden. | Foto: Eviny
NTB, Linda Sandvik

Eviny skal kutte stab- og støttefunksjoner med 250 millioner og sier det blant annet vil skje gjennom nedbemanning. Det skriver Bergensavisen.

Som EnergiWatch tidligere har skrevet om, håvet Eviny inn 5,8 milliarder kroner før skatt i fjerde kvartal. Det et hopp fra 1,6 milliarder sammenlignet med fjerde kvartal i 2021. Hovedårsaken er svært høye kraftpriser, opplyste selskapet. 

Les også: Høye kraftpriser ga resultathopp for Eviny

Konstituert konsernsjef Kristin Aadland sier kuttene blant annet handler om å forberede strømselskapet på lavere kraftpriser i framtiden.

Stab- og støttefunksjonene i Eviny utgjør i dag rundt 270 årsverk, og ifølge Aadland tilsvarer et kutt på 250 millioner kroner 30 prosent av dagens kostnader knyttet til stab og støtte.

– Dette skal vi få til gjennom effektivisering og kutt i eksterne kostnader, som konsulentbruk. Men også gjennom nedbemanning, sier Aadland.

Konserntillitsvalgt Morten Bildøy sier til Bergensavisen at han mandag hadde medlemsmøte med de berørte om situasjonen. Han sier stemningen ikke er god og at folk er redde for å miste arbeidsplassen sin.

Samtidig legger han til at han har forståelse for at kuttene kommer.

– Det er greit at ledelsen også ser på stab- og støttefunksjoner sentralt i konsernet. Det blir ikke riktig for de ansatte i de andre selskapene til Eviny om deres kontinuerlige effektivisering og kutt spises opp av morselskapet, sier han.

Eviny, tidligere kjent som BKK, er det største energiselskapet på Vestlandet og en av Norges største kraftdistributører.

Nylig lanserte Eveny en energidrikk for å sette søkelys på fornybar energi. Ideen er utviklet og produsert av Pol. 

– For å sette søkelyset på at vi trenger mer fornybar energi, og for å gi folk påfyll av energi i kampen for en fornybar fremtid, lanserer vi «Fornybar Energidrikk» på Klimakonferansen – 0,33 liter rent norsk vann, som allerede har tatt ferden gjennom vannkraftverk og produsert ekte fornybar energi. Vi trenger nye måter å snakke om problematikken på, og ved å være til stede på Klimakonferansen med en fysisk fornybar energikilde du kan drikke håper vi at vi skape mer engasjement og energi for fremtiden, sier Alexander Solberg, merkevare- og sponsoransvarlig i Eviny i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

NYTT HJEMMEBATTERI: Stefan Jansson i svenske Polarium and Edgeir Aksnes i det norske strømselskapet Tibber begynner å levere hjemmebatteri fra høsten 2023. | Foto: Tibber

Tibber lanserer hjemmebatteri

For abonnenter