Frp etterlyser samarbeid om moderne kjernekraft

– Med et snarlig kraftunderskudd i vente, er det problematisk at regjeringen synes å ha lukket døren fullstendig for moderne kjernekraft.
VIL SAMARBEIDE: – Det er oppsiktsvekkende at verken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet vil samarbeide med våre naboer i Europa om moderne kjernekraft. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
VIL SAMARBEIDE: – Det er oppsiktsvekkende at verken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet vil samarbeide med våre naboer i Europa om moderne kjernekraft. | Foto: Beate Oma Dahle / NTB
NTB

Fremskrittspartiet er bekymret for at Norge faller utenfor den teknologiske utviklingen på kjernekraft-feltet, og etterlyser samarbeidsvilje fra regjeringen.

Elleve EU-land vedtok i dag å styrke samarbeidet om kjernekraft. Frp ønsker bedre samarbeid med regjeringen, for å styrke moderne kjernekraft.

– Det er oppsiktsvekkende at verken Arbeiderpartiet eller Senterpartiet vil samarbeide med våre naboer i Europa om moderne kjernekraft. Jeg ser ingen gode grunner til at Norge skal stå utenfor et fellesprosjekt med land som Finland, Nederland og Frankrike for å styrke kunnskapsgrunnlaget på feltet, sier stortingsrepresentant Marius Arion Nilsen.

Han viser til at Frp nylig fremmet flere forslag i Stortinget om moderne kjernekraft. Partiet foreslår blant annet at Norge bør søke medlemskap i Euratom Treaty for å sikre tilgang til europeiske forskningsmidler til norske aktører.

– Med et snarlig kraftunderskudd i vente, er det problematisk at regjeringen synes å ha lukket døren fullstendig for moderne kjernekraft. Det kan gi oss ny, utslippsfri og regulerbar kraftproduksjon.

Nilsen er bekymret for utviklingen i saken, om Norge med regjeringen i spissen ikke vil utnytte potensialet i moderne kjernekraft.

– Jeg frykter at Norge faller utenfor den teknologiske utviklingen på feltet dersom regjeringen fortsetter å overse det enorme potensialet som ligger i moderne kjernekraft, sier stortingsrepresentanten.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også