Zephyr har fått endelig nei til vindkraftverk på Innvordfjellet

– Vindkraft på land er en del av løsninga, men vi vil ikke bygge ut vindkraft der vertskommunen ikke ønsker det selv.
ENDELIG NEI: – Vi sier klart nei til bygging av vindkraftverk på Innvordfjellet, skriver olje- og energiminister | Foto: Anders Lie Brenna
ENDELIG NEI: – Vi sier klart nei til bygging av vindkraftverk på Innvordfjellet, skriver olje- og energiminister | Foto: Anders Lie Brenna

Olje- og energidepartementet (OED) har konkludert i klagen fra vindkraftutbygger Zephyr på avslaget de fikk fra NVE på søknad om utsatt frist for idriftsettelse av Innvordfjellet vindkraftverk.

NVE avslo søknaden, og mente det ikke var grunn til å endre eller oppheve vedtaket. Det klagde Zephyr på, og klagen ble oversendt til departementet 15. september 2020. Nå skriver lokalavisen Trønder-Avisa at OED i forrige uke konkluderte med at klagen ikke tas til følge.

– Vi trenger mer kraft, mer nett og mer energieffektiv bruk av krafta vår for å løse både energikrisen og klimakrisen, samtidig som vi legger til rette for nye arbeidsplasser. Vindkraft på land er en del av løsninga, men vi vil ikke bygge ut vindkraft der vertskommunen ikke ønsker det selv. Det har vi vært veldig tydelige på. Derfor sier vi også klart nei til bygging av vindkraftverk på Innvordfjellet, skriver olje- og energiminister Terje Aasland i en e-post til Trønder-Avisa.

Der tar han også med at de har lagt vekt på at Innvordfjellet inngår i vinterbeiteområdene til reindriften på Fosen.

I brevet til Zephyr, skriver OED at det ikke har hatt avgjørende betydning at Zephyr har hatt kostnader i forbindelse med prosjektet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også