Fornybar Norge: – Regjeringens forslag ser ut til å være et greit kompromiss

Åslaug Haga er urolig for om prosessene for utbygging blir for kompliserte til å få prosjektene raskt i gang.
GODT FØRSTEINNTRYKK: Fornybar Norge skal sette seg inn i høringsforslaget til nye regler for utbygging av vindkraft på land, men deres første innspill er at det ser ut som et greit kompromiss. | Foto: Fornybar Norge
GODT FØRSTEINNTRYKK: Fornybar Norge skal sette seg inn i høringsforslaget til nye regler for utbygging av vindkraft på land, men deres første innspill er at det ser ut som et greit kompromiss. | Foto: Fornybar Norge

Fredag i forrige uke la regjeringen frem sitt forslag til endringer i energiloven og plan- og bygningsloven ut på høring. I bransjeorganisasjonen Fornybar Norge er førsteinntrykket at dette ser greit ut.

– Regjeringens forslag ser ut til å være et greit kompromiss. Vi er urolige for at prosessene kan bli for komplekse til at vi får opp prosjekter raskt og effektivt, men nå er faktisk det viktigste å få på plass et rammeverk for lokal forankring ved bygging av vindkraft, sier Åslaug Haga, administrerende direktør i Fornybar Norge, i en pressemelding.

En vesentlig del av planen, er at kommunene får større makt i prosessene.

– Vi forstår det som om kommunene nå får hånda på rattet gjennom konsesjonsprosessen, og kan føle seg helt trygge på at det ikke gis konsesjon fra NVE uten at kommunen har tatt stilling til hvordan arealene skal brukes. Vi har lenge ment at den lokale forankringen for vindkraft må styrkes, og håper denne lovendringen kan bidra til det, sier Haga.

Haga er tydelig på at det trengs veldig mye mer fornybar energi i årene fremover, og at vindkraft på land spiller en viktig rolle. Hun er derfor veldig opptatt av at de nye reglene for områderegulering blir effektivt håndtert.

– Vi håper nå kommunene vil gå gjennom hvilke områder som kan være egnet for vindkraft, og ikke minst hvilke områder som absolutt ikke er det, sier Haga.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

NYTT HJEMMEBATTERI: Stefan Jansson i svenske Polarium and Edgeir Aksnes i det norske strømselskapet Tibber begynner å levere hjemmebatteri fra høsten 2023. | Foto: Tibber

Tibber lanserer hjemmebatteri

For abonnenter