Helgeland Kraft oppretter nytt datterselskap

Selskapet skal «utvikle nye muligheter i et marked i stor endring»
Målet med det nye selskapet er å ta en tydeligere posisjon og rolle innenfor de muligheter og behov som følger med det grønne skiftet. | Foto: Helgeland Kraft
Målet med det nye selskapet er å ta en tydeligere posisjon og rolle innenfor de muligheter og behov som følger med det grønne skiftet. | Foto: Helgeland Kraft

Det er generalforsamlingen som i dag, torsdag har vedtatt opprettelsen av et nytt datterselskap, i tillegg til de allerede tre eksisterende selskapene Helgeland Kraft Vannkraft, Helgeland Kraft Strøm og nettselskapet Linea.

«Helgeland Kraft-konsernet ønsker å være en totalleverandør av energi og smarte energirelaterte løsninger. Framveksten av det grønne skiftet gjør at nye muligheter åpner seg, både for de etablerte kjernevirksomhetene og for å skape verdier innenfor nye områder. Det er disse nye områdene det nyetablerte datterselskapet skal konsentrere seg om. Med basis i etablert kompetanse i konsernet skal den nye datteren være en tjenesteyter både internt og eksternt.» skriver selskapet i en pressemelding.

Forretningsutvikler i Helgeland Kraft, Frode Valla forklarer at de når går inn i stiftelse-modus. Hverken navn eller ledelse er bestemt ennå.

– Med denne etableringen får vi det redskapet vi trenger for å møte framtidas utfordringer og muligheter, sier Valla.

Målet med det nye selskapet er å ta en tydeligere posisjon og rolle innenfor de muligheter og behov som følger med det grønne skiftet. Slik kan de eksisterende selskapene konsentrere seg om sin kjerneaktivitet, samtidig som det nye selskapet utvikler nye muligheter i et marked i stor endring.

– Vi ser for oss at det nye selskapet vil påta seg oppdrag innen rådgiving, prosjektering, bygging og drift av anlegg for ny industri, ladeanlegg, landstrømanlegg, mobil strømforsyning, nye teknologier for fornybar energiproduksjon og deltagelse i tilsvarende virksomheter, uttaler en fornøyd konsernsjef i Helgeland Kraft, Eivind Mikalsen. 

– Vi ser fram til å kunne tilby en mer helhetlig og framtidsrettet energiløsning for våre kunder, samarbeidspartnere og eiere, avslutter Mikalsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også