Hydrogen Solutions overtar teknologiselskapet Liquiline

Vil rendyrke hydrogensastingen.
FORENER KREFTER: Ove Røssland og resten av Liquiline blir nå en eid del av det nye hydrogenselskapet. | Foto: Liquiline
FORENER KREFTER: Ove Røssland og resten av Liquiline blir nå en eid del av det nye hydrogenselskapet. | Foto: Liquiline

Hydrogen Solutions (HYDS) har overtatt alle aksjene i Liquiline, som driver ingeniørvirksomhet. Selskapet blir dermed et heleid datterselskap av HYDS, skriver Kvinnheringen.

Sunnhordland Kraftlag og Liquiline gikk sammen i februar i fjor for å etablere Hydrogen Solutions som en felles satsing på lokalprodusert grønn hydrogen. Nå tar sistnevnte over Liquiline for å rendyrke satsingen, ifølge en pressemelding.

De resterende 50 prosentene av eierskapet blir værende Sunnhordaland Kraftlag. Selskapet har foreløpig to produksjonsanlegg under bygging, henholdsvis på Stord og i Egersund.

– Dette er en naturlig endring av selskapsstrukturen vår. Endringen vil styrke selskapet i det videre arbeidet med å ta på seg ledertrøya som produsent av skalerbar, lokalprodusert grønt hydrogen i Norge, seier styreleder Ove Røssland.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Bernard L. McNamee er tidligere sjef for Federal Energy Regulatory Commission (FERC) under Donald Trumps presidentperiode. FERC kan ses på som USAs NVE. Nå har han skrevet kapittelet om energi i Project 2025 sin plan for det den konservative tenketanken Heritage Foundation håper blir en ny presidentperiode for Trump. | Foto: FERC

Slik vil «Project 2025» endre USAs energipolitikk

For abonnenter

Les også