Trondheim kommune har bygget 15 solcelleanlegg siden 2019

Har fått bevilget 80 millioner kroner i EU-støtte.
SER MOT SOLA: Trondheim kommune har fått midler fra EU. | Foto: Colourbox
SER MOT SOLA: Trondheim kommune har fått midler fra EU. | Foto: Colourbox

Både eksisterende bygg som skoler og ishall har fått solceller på taket, samtidig som nybygg dimensjoneres for å tåle vekten av anlegg.

– Solceller er en del av løsningen, og det skal selvsagt være lønnsomme prosjekter. Vi opplever en bred satsning fra politikerne for å få gode energiløsninger, og ENØK-tiltak er helt sentrale for å satse på de beste prosjektene, sier Hans Olav Ness, energirådgiver i Trondheim kommune, i en pressemelding fra Solcellespesialisten, som bistår i arbeidet.

Hanne Sandstad, er prosjektleder for vedlikehold, og har vært med på en rekke av installeringen av nye anlegg på eksisterende bygg.

– Ikke alle eksisterende bygg har en konstruksjon som såler vekten av solceller. Derfor har vi på noen prosjekter vært nødt til å redusere anleggene i noen tilfeller. Med nye bygg har vi god mulighet til å regne inn vekten av solceller, sier hun i meldingen.

Byggingen av solcelleanlegg er en del av EU-prosjektet +CityxChange. Trondheim kommune har fått bevilget 80 millioner kroner i EU-støtte.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også