Åslaug Haga blir leder for Fornybar Norge

Neste år fusjonerer Norwea og Energi Norge. Nå er det kjent hvem som blir øverste sjef.
SLÅR SEG SAMMEN: Knut Kroepelien og Åslaug Haga kunngjorde sammenslåingen i oktober. Haga blir den nye lederen. | Foto: Fornybar Norge
SLÅR SEG SAMMEN: Knut Kroepelien og Åslaug Haga kunngjorde sammenslåingen i oktober. Haga blir den nye lederen. | Foto: Fornybar Norge

I slutten av oktober ble det kjent at bransjeforeningene Energi Norge og Norwea slår seg sammen, og skifter navn til Fornybar Norge. Den nye bransjeorganisasjon er operativ fra 1. januar 2023.

Åslaug Haga har ledet Norwea siden i fjor. Overfor EnergiWatch har hun tidligere ikke avvist at hun var aktuell for å bli leder. Nå har hun altså fått lederrollen, får EnergiWatch opplyst.

Haga har tidligere vært partileder for Senterpartiet, og har fortid som kulturminister (1999 til 2000), kommunal- og regionalminister (2005–2007) og olje- og energiminister (2007–2008). Etter politikken har hun også vært innom blant annet Norsk Industri og Norsk Luftambulanse.

Energi Norge-leder Knut Kroepelien var også en åpenbar kandidat, etter å ha ledet organisasjonen siden 2019. I 2018 var han leder for næringspolitisk avdeling for marked og kunder i samme organisasjon.

– Spennende oppgave

– Jeg ser frem til å lede en viktig organisasjon som samler fornybarfamilien til en enda sterkere kraft i samfunnsdebatten. Det blir en spennende oppgave å sette sammen den sterke kompetansen som finnes i de to organisasjonen på en best mulig måte, i tett dialog med alle medlemsbedriftene. Jeg vil også takke Knut Kroepelien for det gode samarbeidet vi har hatt i etableringen av Fornybar Norge, og jeg er glad for at han blir med videre, sier Åslaug Haga i en pressemelding.

Administrerende direktør Knut Kroepelien i Energi Norge har, ifølge pressemeldingen, selv valgt å tre til side.

– Etter fire spennende år som leder, har jeg kommet til at det nå er et godt tidspunkt å gi stafettpinnen videre. Jeg er stolt over det vi har fått til, tross pandemi og strømpriskrise. Næringen er og blir løsningen på klimautfordringen og omstillingen av norsk økonomi.

– Åslaug Haga vil bli en god leder som med sin erfaring og evne til nytenkning skal ta oss videre som Fornybar Norge. Min prioritering nå er å bistå henne og alle de dyktige kollegaene i etableringen, og å få Stortinget til å vedta et akseptabelt skatteopplegg for fornybar energi i høstens budsjett, sier Kroepelien.

– Haga har tung erfaring fra politikk og ledelse. Dette blir viktig for å lykkes med etableringen av Fornybar Norge, hvor vi skal forene og videreutvikle to sterke fagmiljøer. Bakgrunnen blir også viktig for å sikre gjennomslag i energi- og klimapolitikken. Dette er helt avgjørende for å kutte utslipp og samtidig skape nye inntekter og arbeidsplasser for Norge.

– Et samlet styre vil samtidig takke Knut Kroepelien for fantastisk innsats for Energi Norge, sier styreleder Finn Bjørn Ruyter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

NYTT HJEMMEBATTERI: Stefan Jansson i svenske Polarium and Edgeir Aksnes i det norske strømselskapet Tibber begynner å levere hjemmebatteri fra høsten 2023. | Foto: Tibber

Tibber lanserer hjemmebatteri

For abonnenter