Vindselskap ville «lodde den politiske stemningen» - og at henvendelsen skulle holdes hemmelig

– Ganske vanlig ting å be om, sier kommunedirektør.
NEPPE VINDPARK: Det blir ikke noen vindturbiner i Årdal med det aller første, ifølge kommunedirektøren. Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox
NEPPE VINDPARK: Det blir ikke noen vindturbiner i Årdal med det aller første, ifølge kommunedirektøren. Illustrasjonsfoto. | Foto: Colourbox

Formuleringen kommer frem en henvendelse til Årdal kommune, der det ikke-navgitte vindselskapet mener at kommunen har «gode vindforhold og god solinnstråling». Selskapet skriver videre at det kan legges til rette for en såkalt «hybrid energipark» med både vind og solkraft.

Ifølge avsenderen var ønsket i første omgang å «lodde den politiske stemningen» for å få utredet prosjektet.

«Jeg tør be om at denne saken behandles konfidensielt og ikke legges ut i postlister etc.», heter det avslutningsvis i e-posten, som Sogn Avis omtaler.

– Det er faktisk en ganske vanlig ting å be om, sier Stig Stark-Johansen, kommunedirektør i Årdal, som legger til at deres holdning er at dokumenter skal være åpne.

Avsender fikk ikke ønsket oppfylt, og brevet ble lagt i postlisten etter kort tid. Samtidig var det en privatperson, som klagde på avslag i to omganger, som først fikk se en delvis sladdet versjon av e-posten.

Kommunedirektøren tror uansett ikke det blir en ny vindpark i kommunen med det aller første.

– Jeg venter på nye, klare retningslinjer fra Staten. Staten sier kommunene skal ha større innflytelse over opprettelsen av vindmølleparker, og at de skal kunne ha inntil 20 prosent eierskap i en vindmøllepark. Når retningslinjene kommer på plass vil jeg presentere konsekvensene av en eventuell etablering for politikererne, men jeg tror ikke det vil bli noen park i Årdal, sier han til avisen.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

NYTT HJEMMEBATTERI: Stefan Jansson i svenske Polarium and Edgeir Aksnes i det norske strømselskapet Tibber begynner å levere hjemmebatteri fra høsten 2023. | Foto: Tibber

Tibber lanserer hjemmebatteri

For abonnenter