Vårgrønn kjøper 20 prosent av vindparken Dogger Bank

– Nordsjøen er en enorm kilde til grønn energi som er kritisk for å drive den grønne omstillingen i Europa.

Vårgrønn forteller i en pressemelding at de kjøper Plenitude sin eierandel i verdens største havvindpark, Dogger Bank. Det inkluderer eierandelene i alle tre deler, Dogger Bank A, B og C.

– Vi ser frem til et langt og godt samarbeid med partnerne våre i SSE Renewables og Equinor om å bygge og drifte verdens største havvindpark. Vårgrønn vil aktivt bidra til å realisere prosjektet og ser frem til å høste erfaringer som kan brukes for å konkurrere om konsesjoner i andre markeder, sier Olav Hetland, administrerende direktør i Vårgrønn i en pressemelding.

Når Dogger Bak står ferdig i 2026 vil det være verdens største havvindpark med en total kapasitet på 3,6 GW. Vindparken ligger i den britiske delen av Nordsjøen, like ved grensen mellom Norge, Danmark og Storbritannia.

– Nordsjøen er en enorm kilde til grønn energi som er kritisk for å drive den grønne omstillingen i Europa. Dogger Bank A vil levere strøm allerede neste år, sier Hetland.

Hver av de tre delene består av 1,2 GW med vindkraft.

I praksis er transaksjonen en justering av eierforholdene i Dogger Bank, da Plenitude eier Vårgrønn sammen med investeringsselskapet HitecVision. Som en del av transaksjonen øker HitecVision sin eierandel fra 30,4 til 35 prosent. Resten av selskapet eies av Plenitude.

Vårgrønn har som ambisjon å eie fem GW havvind som er installert eller under utbygging innen 2030.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også