Energeia vil bygge fire solkraftverk på Ringsaker

– Kombinasjonsdrift mellom sauebeite og solkraft er en spennende løsning som vi har stor tro på.
NORSKE SOLPARKER: Energeia og Eidsiva Energi vil bygge fire solparker på Ringsaker | Foto: Andreas Haubjerg
NORSKE SOLPARKER: Energeia og Eidsiva Energi vil bygge fire solparker på Ringsaker | Foto: Andreas Haubjerg

Eidsiva Energi og Energeia Norge har ambisjoner om å bygge fire solkraftverk sammen med Veldre Almenning. Det skriver Hamar Arbeiderblad.

– Dette er startskuddet for et svært spennende prosjekt, og vi gleder oss til å kombinere produksjon av solenergi med landbruksvirksomhet i samarbeid med Veldre Almenning. Samdrift av beite for småfe og produksjon av fornybar energi er en veletablert og utprøvd praksis i flere land, sier daglig leder Viktor E. Jakobsen i Energeia AS til Hamar Arbeiderblad.

Solkraftverkene skal plasseres i skog- og utmarksareal, og det er skog som må hogges ned for å få plass til solpanelene.

– Vi forventer at det kommer innspill og klager. Men energisikkerhet og fornybar energi blir viktigere og viktigere. Det er bra at vi lokalt kan bidra til det grønne skiftet og samtidig sikre inntekter som et resultat av kraftproduksjon fra sol. Kombinasjonsdrift mellom sauebeite og solkraft er en spennende løsning som vi har stor tro på, sier styreleder Arne Ingvar Dobloug i Veldre Almenning til Hamar Arbeiderblad.

Det første området er et furuskogsområde på 2400 dekar. Det vil kunne gi en produksjon på 191 GWh. Totalt er det snakk om ca. 6200 dekar fordelt på de fire områdene:

  • Sør-Mesna: 2400 dekar
  • Tranmyra: 1880 dekar
  • Svehøgda: 530 dekar
  • Gimse: 1390 dekar

Energeia har internasjonal erfaring fra bygging og drifting av solkraftanlegg i blant annet Nederland og Italia.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også