Regjeringen vil spare mer vann når magasinfyllingen er lav

Utredning viser at det må spares mer vann ved lav fyllingsgrad i vannmagasinene.
LAV FYLLINGSGRAD: Regjeringen konkluderer med at det må spares mer vann når magasinfyllingen er lav. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB
LAV FYLLINGSGRAD: Regjeringen konkluderer med at det må spares mer vann når magasinfyllingen er lav. | Foto: Ørn E. Borgen / NTB
NTB

Basert på en ny utredning konkluderer regjeringen med at det må spares mer vann når magasinfyllingen er lav. De mener også det trengs mer fornybar energi.

I forrige uke la en kommisjon oppnevnt av regjeringen fram en rapport om strømsjokket i 2021 og 2022, som E24 omtaler tirsdag.

Kommisjonen har bestilt en rekke utredninger om kraftsituasjonen og kraftbransjens nedtrapping av magasinene høsten 2021. De har også vurdert noen av forslagene som har blitt framsatt i strømdebatten.

Blant annet har regjeringen fått utredet makspris, og basert på utredningen konkluderer de med at tiltaket kan få uheldige konsekvenser.

«Analysene av virkningene av å innføre en makspris i engrosmarkedet viser at tiltaket vil øke faren for anstrengte kraftsituasjoner, ved at aktørene ikke får signaler om de underliggende fysiske forholdene», skriver regjeringen.

Regjeringens konsulenter har også utredet om eksportrestriksjoner kan være et aktuelt tiltak, og ifølge regjeringen er det usikkert om dette vil ha noen positive effekter.

Regjeringen mener det viktigste tiltaket for å styrke forsyningssikkerheten er å sikre at kraftnettet har tilstrekkelig kraftreserver.

Derfor jobber de med en mekanisme som skal spare mer vann i magasinene når fyllingen er lav, og midlertidig begrense eksporten i de tilfellene. Denne skal etter planen bli ferdig i høst.

De vil også bygge ut mer fornybar energi og ruste opp kraftnettet.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også