WindWorks inngår samarbeid om havvind-produksjon

Skal starte produksjon av betongfundamenter for flytende havvind, og setter av over 800.000 kvadratmeter til basen i Suldal kommune.
NY AVTALE: WindWorks Jelsa skal samarbeide med Implenia og bygging av turbinfundament, hvis kommunen godkjenner planene. Illustrasjon. | Foto: WindWorks Jelsa
NY AVTALE: WindWorks Jelsa skal samarbeide med Implenia og bygging av turbinfundament, hvis kommunen godkjenner planene. Illustrasjon. | Foto: WindWorks Jelsa

WindWorks Jelsa i Suldal har inngått en samarbeidsavtale med Implenia Norge for å utvikle produksjon av betongfundamenter for flytende havvindmøller, ifølge NRK.

WindWorks Jesla tar sikte på å omforme Europas største stenbrudd på Jelsa, som ligger i Suldal kommune i Ryfylke, til et produksjonsanlegg for vindindustrien. Basen på Jelsa er planlagt å bli på 800.000 kvadratmeter for storskala produksjon av betongfundamentene, og sammenkobling av fundamentene med vindturbinene, skriver rikskringkasteren

WindWorks Jelsa ble etablert av NorSea, Suldal kommune og Ryfylke IKS i 2020, med Norsk Stein som partner. Med kort vei til Nordsjøen, er en av målsetningene at anlegget blant annet kan produsere vindturbinfundamenter til Utsira Nord.

Implenia jobber med bygg- og anleggsproduksjon, blant annet med tunnelrehabilitering, bru og betong. Implenia Norge AS omfatter i tillegg datterselskapene Midtnorsk Sprøytebetong AS og Norbridge AS.

Forventet oppstart på Jelsa er i 2027. Det gjenstår fortsatt at Suldal kommune godkjenner området til produksjon av havvindmøller.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også