Velkommen til EnergiWatch

Den norske energibransjen har i dag fått en ny spesialisert næringslivsavis. EnergiWatch går tett på selskapene og personene i hele energibransjen.
Foto: Fabian Skalleberg Nilsen
Foto: Fabian Skalleberg Nilsen

Velkommen til Norges nye nettavis om energibransjen. Vi har gledet oss til å komme i gang, og dette er litt av en dag å starte på!

Det skjer alltid mye i energibransjen, men akkurat nå skjer det ekstra mye med energikrise i Europa, gasslekkasjer på Nord Stream 1 og 2, samt nye forslag om ekstraordinær beskatning av kraftbransjen. Det er dagsaktuelle saker der EnergiWatch skal følge opp med næringslivsjournalistikk om energibransjen, for energibransjen.

EnergiWatch er den fjerde norske nettavisen i Watch Media. Vi har fra før av 16 næringslivsaviser i Danmark, og to i Tyskland. Den danske utgaven av EnergiWatch har skrevet nyheter om energibransjen til lesere i Danmark og EU siden 2013. Nå er den norske utgaven klar for å dekke hele den norske energibransjen med nyheter om selskapenes økonomiske muligheter og utfordringer, resultater, strategier, konkurranse, rammevilkår, ledelse, profiler og mye mer.

- Norge er en energinasjon, og energibransjen er Norges viktigste næring. EnergiWatch skal drive næringslivsjournalistikk om hele bransjen, og det er godt å komme i gang, sier redaktør Anders Lie Brenna.

Redaktøren har jobbet i EnergiWatch siden 1. april, og har frem til nå skrevet om den norske energibransjen for lesere i Danmark og EU på de danske og engelskspråklige utgavene av EnergiWatch. Nå består redaksjonen av redaktøren og fire journalister som skal levere næringslivsjournalistikk om hva som skjer innen olje/gass, fornybar energi, offshoreleveranser, nett og teknologi, samt energipolitikken og energimarkedet.

- Vi fokuserer på norske nyheter om den norske energibransjen, men vi leverer også relevante energinyheter fra Danmark og EU på norsk gjennom vårt samarbeid med vår danske søsterpublikasjon, sier Brenna.

Redaktøren trekker frem at Watch Media har en egen korrespondent i Brussel, og at danske EnergiWatch har en dedikert journalist som jobber med energijournalistikk i EU. Dette er nyttige ressurser som vil gi norske EnergiWatch en god internasjonal dekning i viktige energispørsmål som kan påvirke selskapene i den norske energibransjen.

På samme måte vil også den norske næringslivsjournalistikken om energibransjen nå ut til lesere i Europa.

- Lesere i Danmark og EU er veldig interessert i hva som skjer i den norske energibransjen, og vår journalistikk om energitemaer som norske energiselskaper er involvert i vil også bli oversatt til dansk og engelsk slik at resten av Europa får økt forståelse for norske energiinteresser, sier Brenna.

Redaktøren er samtidig nøye med å være tydelig på at det er norske nyheter om den norske energibransjen som er det viktigste for redaksjonen å dekke på en god måte.

- Energi er verdens viktigste vare, og det påvirker alt og alle. Det er derfor viktig med god og omfattende næringslivsjournalistikk om alle aktørene i den norske energibransjen, og det skal vi bidra med, sier Brenna.

EnergiWatch er en del av Watch Medier, som eies av det danske mediekonsernet JP/Politiken. Alle næringslivsavisene er abonnementsfinansierte, og har som ambisjon å levere uavhengig, kritisk og balansert journalistikk med fokus på substans.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også