Equinor Ventures inn i solenergi-startup

Equinor har investert 920 000 dollar i et Boston-basert solteknologiselskap
SATSER PÅ SOLA: I en krevende tid med energiomstilling for Europa, kjøper Equinor seg inn i et forskningsbasert startup Sol-selskap | Foto: Colourbox
SATSER PÅ SOLA: I en krevende tid med energiomstilling for Europa, kjøper Equinor seg inn i et forskningsbasert startup Sol-selskap | Foto: Colourbox

Equinor Ventures skriver på sine nettsider at de har invester 920.000 dollar i Sol Clarity, et Boston-basert oppstartsselskap som tilbyr automatisert vannfri- og berøringsfri solrengjøring.

Selskapet jobber for å øke energiutbyttet og utviklingsmulighetene for solcelleanlegg samtidig som driftskostnadene reduseres. Equinor Ventures har investert 920.000 dollar i første investeringsrunde.

Selskapet er en spin-off fra Boston University, hvor det ifølge Sol Claritys nettsider har blitt forsket på relevante og spesifikke fagområder for solenergi i en årrekke.

Investeringen er gjort som en konvertibel investering. Dette vil si at formen for investeringen kan endres på sikt, fra en finansiell investering i dollar til eksempelvis aksjer eller en annen type verdipapirer.

I juni pitchet Sol Clarity for Techstars, Equinors akselerator i Oslo. En akselerator et et gründerprogram.

Solteknologiselskapet mottok 50 000 dollar etter pitchingen i akselerator-premie fra Equinor Ventures.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også